Szombathelyi Televízió

Múzeumok Éjszakája

2005. június 23., 16:12

Június javában a nyárérzetet jelenti, de azzal a kellemes háttértudattal, hogy még előttünk az egész forró évszak. A Szent Iván napi mulatság talán az első alkalom a szabadtéri lazulásra, önfeledt, nyáréjszakás kikapcsolódásra. A hagyományos rendezvény ezúttal új műsorral és helyszínnel gazdagodik, hiszen először lesz Múzeumok Éjszakája Szombathelyen.

A Múzeumok Éjszakája harmadik éve rendkívül népszerű, idén azonban már nemcsak Budapesten, hanem vidéki településéken is kultúrálódhatunk, gyűjthetünk érdekes élményt.

Este fél 7 órától gazdag időtöltés vár ránk: a Vasi Múzeumfaluban Világítóeszközök címmel egyéjszakás tárlat nyílik. Örömtüzek fényében ékeskedjen a régmúlt! mottóján kovácsmester tüsténkedik majd a műhelyben, illatos langalló sül a kemencében, ízletes, magyaros étel fő a tűzpadkán. A Szőjünk közös álmot! programban egy múlt századi takács szövőszékén próbálhatjuk ki a kézműves mesterséget. Éjfélkor tűzijáték, majd a tűztánc és tűzugrás ősi rituáléján élvezhetjük az éjszakát!