Hírek

Nyugdíjasok kézműves kiállítása

2017. május 05., 16:46

A  Berzsenyi Könyvtárban  nagy sikere volt a  nyugdíjasok alkotásaiból összeállított, és pénteken zárult  kézműves kiállításnak. A tárlaton harminchat alkotó mutatta be festményeit, szobrait,  és különböző technikákkal készített tárgyait.

Nyugdíjasok kézműves kiállítása

A megyei és városi nyugdíjas szövetség harmadik alkalommal szervezte  meg tagjainak kézműves kiállítását. A helyszín ezúttal a Berzsenyi Könyvtár volt.

Dancs István  elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
“Elkészítették a bemutatott tárgyakat, most is itt vannak. Hihetetlen széles skálán mozog  a bemutatás. Az üvegfestéstől kezdve a fonásig,  a kukorica csuhétól a különböző technikával elkészített szobrokig. Festmények, üvegfestmények.”

A Szív a Szívért Egyesület összejövetelein a tagok egymást tanítják a különböző kézműves technikákra, és folyamatosan keresik az újdonságokat is.  

Némethné Németh Margit  Szív a Szívért Egyesület
“Én amikor nyugdíjba kerültem régi dédelgetett álmaimat kezdtem megvalósítani. Mindenféle technkikákkak, textilekkel, textilékszerekkel, fonalgrafikával. Most jelenleg szalagtechnikával  vagyok jelen, a csapatunk nagyon kis szorgos kis közösség. “

Az elkészült munkákból gyakran ajándék lesz.

Völkerné Simon Edit  Szentgotthárdi Pedagógus Nyugdíjas Egyesület
“Én csak úgy, ha valamit kitalálok személyre szabottan szoktam készíteni. A kis kerámia várat, és ezt a kis életképet az unokámnak csináltam, mert nagyon szeret így várakkal foglalkozni. Gondoltam a kis szobájába ez  emlék lesz majd tőlem.”  

Az idős emberek számára a kézműveskedés a kreatív gondolkozás fenntartását, és a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. A munkájuk eredménye azonban mások számára is örömet szerez, ezt bizonyította a kiállítás iránt megnyilvánuló nagy érdeklődés is.