Hírek

Néhány újítás is várja az indulókat a 40. Vasi Vasember triatlonversenyen

2024. július 04., 22:29

Igazi nyári idő, klasszikus távok és néhány újítás is várja az indulókat a 40. Vasi Vasember triatlonversenyen. A sportág bölcsőjeként számon tartott viadalra határon innen és túlról is fogadtak nevezéseket. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a verseny részleteit.

Néhány újítás is várja az indulókat a 40. Vasi Vasember triatlonversenyen

Július 6-án, szombaton a vasi vármegyeszékhelyre irányul a triatlonosok figyelme: 40. alkalommal szervezik meg a Vasi Vasembert. 

Soós Hajnalka - szervező, PannonSport Kft.
“Ez a 40 év minket arra kötelez, hogy olyan rendezvényt valósítsunk meg, hogy mindenki büszke lehessen, aki az elmúlt 40 évben beletették a munkájukat, hiszen maradandót alkottak. Lovasi András ötletéből egy rendkívül jelentős esemény vált, amitől aztán a magyar triatlon élet is beindult, a Magyar Triatlon Szövetség is megalakult, akik egyébként szintén idén ünneplik a 40. születésnapjukat.”

A viadalt a sportág bölcsőjeként tartják számon. Ez a város egyik legnagyobb sportrendezvénye, amit ezúttal is az Érezd Szombathelyt! programsorozat részeként szerveznek meg - mondta el Nemény András polgármester. Idén is nemzetközi mezőny érkezik, rekordot döntött az előnevezési létszám. A lebonyolítás menetrendje nem változott: már pénteken át lehet venni a rajtcsomagot, amely egyedi pólót is tartalmaz. Aznap 18 órától közönségtalálkozót rendeznek, Borbás Tibor és Szőnyi Ferenc motivációs beszélgetésére várják az érdeklődőket. A versenyzők ezúttal is 1500 métert úsznak, 40 kilométert kerékpároznak és 10 kilométert futnak. Az erőpróba zavartalan lebonyolításában több mint 150 fő önkéntes segít. A Vasi Vasember valamennyi résztvevője a befutónál jubileumi emlékérmet kap. Újdonság, hogy a célba érkezést most először élőben közvetíti a triatlon szövetség frissen indult Youtube-csatornája. Rajthoz áll az eddigi összes futamot teljesítő Kapolcsi Imre és Garami Árpád, akik egy különleges kötetet is összeállítottak a Vasember-verseny négy évtizedéről.

Kapolcsi Imre - örökös Vasi Vasember
- Én már nagyon régóta tervezem, hogy majd egyszer összeállítok egy kiadványt, a Vasi Vasember történetéről. Negyven év az egy jó apropó volt ehhez és nekiálltam összeállítottam. Nem volt könnyű, mert mint ahogy leírtam a könyvben is - én azt hittem, hogy könnyű lesz összeállítani.”

A triatlon verseny útvonalán időszakos útlezárásokra és elterelésekre kell számítani szombaton 10 és 16 óra között. A 40. Vasi Vasember mezőnye 11 órakor rajtol a Fedett uszoda előtti parkolóból. Érdekesség, hogy Varjú Gábor állatorvos is elindul a futamon - fekvőkerékpárral és verseny kerekesszékkel.