Hírek

Mesterleveleket adtak át szerdán a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén

2022. október 20., 19:35

Autószerelőket, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelőket, cukrászokat és speciális lábápolókat fogadtak mesterré, összesen 25-en vehették át bizonyítványaikat. Az ünnepélyes eseményen elismerő okleveleket is átadtak a mestereknek és oktatóknak.

Mesterleveleket adtak át szerdán a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén

Ünnepélyes keretek között adták át a mesterleveleket szerda délután. Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében arra biztatta az újdonsült mestereket, hogy éljék meg, és ünnepeljék ezt a pillanatot.

A mesterlevelek átadása előtt Bujtás Ervin adta elő a Mi vagyunk a grund című dalt a Pál utcai fiúk musicalből.

A fogadalomtétel után 25-en vették át mesterlevelüket, négy szakmában: autószerelő, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő, cukrász és speciális lábápoló. Rumankó Tibornak édesapja és nagyapja is autószerelő mesterként dolgozott. A mesterlevél megszerzésével az ő nyomdokaikba lépett.

Rumankó Tibor - autószerelő mester
Én is az ő nyomdokaiba lépek, a célom pedig az, hogy 45 éves koromban is újra tanuljak, hogy újabb ismereteket szerezzek, és jobban tudjak érvényesülni.

Az autószerelők fél évig készültek a mestervizsgára.

Lakner Gergely - autószerelő mester
Az 5 éves távlatban az ember amit megtanul azt próbálja kamatoztatni ebben a fél éves felkészülésben, de még itt is rengeteg dolgot, rengeteg újdonságot mutattak, tanítottak. A tanulás itt sem áll meg.

A mesterképzés 500 éves múltra tekint vissza Magyarországon. A hagyományok folytatása fontos az iparkamara számára.

Miháczi Szilveszter - alelnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Évente a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kiemelten kezeli a mesterképzést, és ennek hagyományaként a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz a mesterképzések lebonyolításában.

Az eseményen elismerő okleveleket adtak át szakma mestereknek és oktatóknak.