Hírek

Megemelkedett a nyári könyvtárlátogatók aránya

2017. július 19., 15:51

Mminden korosztályból egyre többen jönnek a nyári szünidőben az intézménybe. Többnyire útikönyveket, krimit és más könnyű olvasmányokat keresnek.

Megemelkedett a nyári könyvtárlátogatók aránya

Ez az olvasó a könnyű olvasmányok között válogat: romantikus regényt, krimit és útikönyveket keres.

Török Árpádné
“Otthon is sok könyvem van és sok rejtvényt fejtek, mindig találok valami újabbat is, ami könnyű, és akkor télre hagyom inkább a komolyabb családregényeket, történelmi témát, olyanokat, amihez hosszabb idő kell, meg bekuckózás.”

Korábban nyáron alig volt olvasója a könyvtárnak - most a tapsztalatok szerint egyre többen vannak, akik tartalmasan szeretnék eltölteni a szabadságot.

Nagy Éva - igazgató - Berzsenyi Dániel Könyvtár
“A könnyű, romantikus regényeket viszik, a skandináv krimiket nagyon szeretik, és azt tapasztaltuk, hogy júniusban jóval több DVD-t kölcsönöztek, mint például májusban, tehát ebből is látszik, hogy az embereknek sokkal több szabadidejük van ara, hogy a szabadidejüket olvasással, illetve filmnézéssel töltsék.”

Ez a könyv most a legnépszerűbb a gyerekek körében: Egy ropi naplója. A dobogósok közül a lányoknál Leiner Laura könyvei divatosak, a fiúknál pedig a nyomozós könyvek.

Komondi Gabriella - gyermekkönyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“A nyári időszakban sokkal többen látogatják a gyerekkönyvtárat, mint iskolaidőben, illetve más jellegűen: iskolaidőben több csoport jön, értelemszerűen a nyári szünidőben a csoportok elmaradnak, de így délelőtt is családok, nagyszülővel akár, nagyon sokan látogatják a könyvtárunkat.”

A gyerekek egyszerre akár több tucatnyi kötetet visznek egyszerre. Most mindenkinek érdemes feltankolni olvasnivalóval: augusztus első két hetében bezár majd a megyei könyvtár.