Hírek

Felújítják a Brutscher József utcát

2018. január 08., 17:20

Amilyen rövid, olyan forgalmas az MMIK melletti kis utca, ebből következően már régóta rossz az állapota. Az önkormányzat erre az évre betervezte a felújítást, és most kormányzati segítséget is kapott hozzá.

Felújítják a Brutscher József utcát

Alig kétszáz méter hosszú a szombathelyi Brutscher József utca, mégis az egyik legjelentősebb szakasz a belvárosi úthálózatban. Komoly átmenő forgalmat bonyolít, több autóbusz útja vezet át rajta, mindkét oldalán járművek várakoznak, és az MMIK melletti nagy parkoló is innen nyílik. Hamarosan megkezdődik a rekonstrukciója.

Takátsné Tenki Mária - önkormányzati képviselő
“A teljes felújítás magában foglalja a csapadékvíz-elvezetést, a teljes útfelület, a járdaszakasznak a megújítását, valamint kerékpárútnak a kialakítását is. Mindez úgy vélem, hogy ennek a városrésznek egy olyan megújult és szükséges útszakasza, amely biztosítaná ezeket a funkciókat.”

De nemcsak az Ady tér, illetve az utcabeli oktatási és kulturális intézmények felé lesz majd könnyebb a közlekedés, hanem a Katasztrófavédelem járművei számára is biztonságosabbá válik a kihajtás. Nem véletlen tehát, hogy a város gondoskodni kívánt a rendbetételéről.

Illés Károly - alpolgármester
“Eredendően a Bruscher utca az önkormányzati programban volt bent, mint felújítandó utca. Tavalyi évben le is folytattuk a közbeszerzését ennek az utcának, és önkormányzati forrásból, saját forrásból biztosítottuk hozzá a forrást. Időközben, az év végén kormányzati forrást kaptunk hozzá, 40 millió forinttal ez csökkenti a saját költségvetésünkből rá áldozandó forrást.”

A szerződést már megkötötték a kivitelezővel, így az összesen 92 millió forintból megvalósuló útfelújítás a tavasszal megkezdődik.