Hírek

FALCO vereség Pécsett

2011. április 04., 11:09

Vereséggel zárta a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszát a Falco KC gárdája: a szombathelyiek 96:81-re kaptak ki Pécsett. Így pedig csak a 7. helyről kezdhetik a felsőházi rájátszást a sárga-feketék szombaton, Székesfehérváron az Albacomp ellen.

 

FALCO vereség Pécsett

Pécsett lépett pályára a Falco KC csapata bajnokság 26., azaz utolsó fordulójában. A szombathelyiek meglepetésre sima, 96:81-es vereséget szenvedtek a mecsekalján. A sárga-feketék ezúttal sem jártak élen a védekezésben: sok eladott labdájuk volt és újfent rengeteg tripla landolt a gyűrűjükben.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, PVSK-Pannonpower
"Jól védekezz, ez volt a pécsi jelszó az egész bajnokságban. Jól védekezz, sok gyors indítás és sok hárompontos dobás. És ez most ráadásul sikerült is."


A Falco gárdájában nem igen akadt átlag feletti produkció, ugyanakkor a pécsiek közül  Muhammad  El-Amin és Josip Glavinics remekelt. Előbbi 29, míg utóbbi 23 ponttal járult hozzá a hazaiak győzelméhez.

Bencze Tamás - vezetőedző, Falco-SZOVA KC Szombathely
"Az amerikai hátvédjük, El-Amin  extra teljesítménye előtt megemelem a kalapom és azt kell mondanom, hogy azokból a helyzetekből, amikből betalált, azokból lehet kosarat kapni. Ezért is nem lesz 0:0 egy kosármeccs. A Glavinics védése már jobban zavar, mert rá készültünk, csak nem csináltuk meg."


A  szombathelyi gárda így 14 győzelemmel és 12 vereséggel zárta az alapszakaszt. Ez a teljesítmény a 7. helyhez elegendő. A szombaton kezdődő felsőházi rájátszásban a vasiak az Alpacomppal csapnak össze, először Székesfehérváron. A további párosítások: Szolnok-Pécs, Paks-Zalaegerszeg és Körmend-Kecskemét.