Hírek

Előadás-sorozatot szervez a Vas Megyei Reumaklub

2017. január 18., 19:31

A magyar lakosság körülbelül 1 százaléka szenved reumás panaszoktól. Nekik próbál segítséget nyújtani a Vas Megyei Reumaklub által szervezett, ma kezdődő, négy részből álló előadás-sorozat.

Előadás-sorozatot szervez a Vas Megyei Reumaklub

Kicsit több mint ötvenezer ember él valamilyen reumás betegséggel Magyaroországon, de az igazi gondot az jelenti, hogy a betegek fele nincs gondozásban, hangzott el Szombathely Ma című magazinunkban.

Varga Eszter, reumatológus, osztályvezető főorvos, Markusovszky Kórház
"Ez a betegség nem ritka betegség, ha nem gondozzuk, akkor súlyos betegséggé tud válni, viszont gondozva, kezelve nagyon jó életminőséget lehet elérni. Azt kell mondani, hogy tünet és panaszmentessé lehet tenni a mai eszközeinkkel, gyógyszereinkkel és egyéb más eszközeinkkel a betegek."

A reumás panaszoktól szenvedők számára segítséget jelent, ha egymástól is megtanulhatják azokat az apró fogásokat, hogy például hogyan lehet gyulladt izülettel kinyitni egy kilincset, ugyanakkor a szakemberek tanácsai is fontosak, melyekre egy orvosi vizsgálat során kevesebb idő jut.

Rozán Eszter fito- és biblioterapeuta
"Ezért szerveztük például most ezt a  részből álló előadássorozatot, ahol reumatológus, bőrgyógyász, különböző szakemberek elmondhatják a véleményüket, illetve megismertethetik az érdeklődőket a betegséggel."

A Vas Megyei Reumaklub első előadását ma tartották a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A következő program februárban lesz. Az előadások nem csak klubtagoknak szólnak, bárki csatlakozhat.