Hírek

Éjjel a könyvtárban

2016. október 10., 16:03

Műhelytitkok, vetélkedők, kiállítások, filmvetítés, kézműves foglalkozás - tartalmas programot kínált a látogatóknak október 7-én a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A rendezvény célja volt az is, hogy minél több új olvasót toborozzon az intézmény.

Éjjel a könyvtárban

„ez a barna, pontosabban ez a mézborostyán, hivatalosan így hívják, likőrösüveg indított el engem a gyűjtési szenvedély irányába.”

Színesüveg-kiállítással bűvölték el a korai este érkezőket a könyvtár első emeletén.

Babos Edit, építész
„...számomra ez így nagy érték már, annál is inkább, mert a legtöbb üvegből több színt tudtam összeszedni, ami nekem így is nagy öröm, aztán már az értéke sem kevés, mert szecessziós üvegek, bieder üvegek is vannak a gyűjteményemben.”

A vendégeket saját készítésű süteménnyel várták a könyvtárosok. A gyermekeket ügyességi vetélkedőkkel, interaktív játékokkal, vagy éppen kézműves foglalkozásokkal várták.

Komondi Gabriella, gyermekkönyvtáros
„...itt most a gyermekek dekupázs technikával dolgoznak, ez egy szalvétatechnikás módszer, különböző képeket lehet készíteni, dobozokat lehet készíteni, amiket a gyerkeek haza tudnak vinni, és abban tárolhatják a kis kincseiket.”

A 10 éves Szabó Csenge rendszeres látogatója  a könyvtárnak.

„mindig részt veszünk ilyeneken, és mivel nagyon szeretek olvasni mi gyakran járunk könyvtárban”

A könyvtári éjszakán a helyismereti gyűjtemény titkait és a könyvkötészet technikáját is megismerhették a látogatók. A házat a pincétől a padlásig bejárhatták a vendégek.

Nagy Éva, igazgató
„...olyanok is eljönnek, akik egyébként nem jönnek el a könyvtárba, és az Országos Könyvtári Napoknak ez a fő célja, egy nagyobb nyilvánosságot a könyvtáraknak, mint a hétköznapokban, és mjajd meglátják az emberek – gondoljuk mi – hogy milyen fantasztikus hely is a könyvtár, és akkor máskor is eljönnek hozzánk, ezzel a reménnyel fektetjük be ezt a sok energiát ezekbe a napokba.”

A könyvtár rejtett zugaiban értékes könyvritkaságokat őriznek, most ezeket is megnézhette a több száz  éjszakai kíváncsiskodó.