Hírek

Digitális Batman

2020. április 06., 16:34

Az otthoni tanulást segítő digitális eszközöket gyűjt egy csoport, amelynek a Facebookon már több mint 900 tagja van.

Digitális Batman

A Digitális Batman elnevezésű akciót Pintér Zsolt kezdeményezte, hogy segítséget nyújtsanak a nehéz körülmények között élő családok gyermekeinek.

A telefonnál: Pintér Zsolt
A legtöbb jelentkező több gyermekes család. Általában 3-4-5 gyerekes családok jelentkeznek, ahol előfordul, hgy yemmilyen eszköz nincs egy telefonon kívül, vagy a 3-4, több gyerekre egy gép van, egy régi tablet, egy régi laptop, ...van, aki leírta, hogy a gyerekhez csak este jut a gép, mert olyan sokan használják. 03:43

3 hét alatt több mint 200 eszköz talált gazdára. Így jutott táblagéphez a 3 gyerekes Bársony családban a 4. osztályos Bálint is.

A telefonnál: Bársonyné Gerbosits Henrietta
Kapta a kisfiam ezt a nagy táblagépet, ami ugye azért jó, mert ugye ő szemüveges, ez egy viszonylag komoly és nagyobb táblagép, és így ő jobban látja ugye a betűket, meg ugye, amit kell. 01:58
Eddig ugye az én telefonomon oldottuk meg a 3 gyerkőccel a tanulást, de ugye ezen nem lehetett úgy kinagyítani, hogy ő is lássa, neki is megfeleljen, meg ugye … zavarták egymást, a 3 gyerek együtt akart tanulni.

A Digitális Batman Facebook-oldalon jelentkezhetnek, akiknek segítségre van szükségük, és ide várják a felajánlásokat is. Az ELTE Savaria Pedagógiai Szolgáltató Központjának jóvoltából például 20 táblagép jutott el a vasvári iskolába, de a megye gyermekvédelmi intézményei ia kaptak már 30 gépet.

A telefonnál: Pintér Zsolt
A legfőbb tapasztalat az, hogy összefognak az emberek, nagyon változó volt az a kör, ahonnét érkeztek felajánlások, tanárok, sportolók, egyszerű emberek ajánlottak föl gépeket, volt, aki újakat vett, … de volt, aki saját gépeit ajánlotta föl, és ebben nem csak régi, használt gépek voltak, hanem voltak köztük értékes viszonylag új eszközök is.05:56

Szép példája az összefogásnak, hogy nemrég a Falco és a Körmend csapatkapitánya közös nyilatkozatban hívta fel a figyelmet az akcióra. Egy újabb kihívás adhat lendületet a kezdeményezésnek: bárki feltöltheti “filléres emlékeit” - például egy híres személy autogramját - a csoportba, - aki pedig szeretne hozzájutni, nem kell mást tennie, mint egy  tabletet megrendelni egy rászoruló gyermeknek.