Hírek

A könyv és az olvasás népszerűsítése

2018. június 08., 18:47

Könyvbemutatókkal, szerzői estekkel, gyermekprogramokkal készült a Berzsenyi Dániel Könyvtár a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok alkalmából. A cél a könyv és az olvasás népszerűsítése.

A könyv és az olvasás népszerűsítése

„Borzasztó rakoncátlan”

Személyiséget öltött zöldségek és gyümölcsök beszélgetnek az üzletben, ebből kerekedik ki a zöldségesfiú története – Kostyák Borbála meséje a nagycsoportos óvodásokat és az általános iskolásokat szólítja meg. A kötet egyik különlegessége a kép és szöveg összhangja.

Kostyák Borbála – író
„Megadja a lehetőséget a gyerekeknek, hogy ők maguk képzeljék el, hogy milyen is egy zöldbabfiú, vagy hogy kell elképzelni egy banánprofesszort. Ő ad egy sugallatot és aztán a saját képzeletükben tovább szőhetik a történetet és ezáltal a képeket is a gyerekek”

A 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok alkalmából játékos foglalkozás keretében elevenítette fel a történetet a szerzőpáros a gyerekekkel. A kicsik otthon érzik magukat a mesevilágban, a legtöbbjüknek megvan a kedvence is.

„Tűzoltó Sam, nekem a Misi Mókus, Bogyó és Babóca, Katicalány és Fekete Macska”

A héten mutatták be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Marosits József Két lehullott juharlevél című verseskötetét és szerzői esten ismerhették meg az olvasók Böröczki Mihály Kötetlenül című könyvét is.

Nagy Éva – igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
„Mindig arra figyelünk, hogy első sorban könyvbemutatókkal, Ünnepi könyvhétre megjelent könyvekkel ismertessük meg az olvasókat. És kiemelten figyelünk arra, hogy helyi szerzők köteteit is bemutassuk.”

A könyvheti programok jövő héten folytatódnak: június 11-én Rigó József költő tart felolvasóestet, Szombathelyre érkezik a népszerű író, Schäffer Erzsébet, továbbá Kiss Mártonnal, a fantasy irodalom egyik képviselőjével és Láng Gusztáv irodalomtörténésszel is találkozhatnak az irodalomkedvelők.