Hírek

Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna

2024. június 17., 23:52

Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.

Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna

A magyar vonatkozású mérkőzéseket, illetve a két elődöntőt és a döntőt is élőben közvetítik az Agora Művelődési és Sportház előtti dísztéren felállított szurkolói sátorban. A focirajongók 4x3 méteres kivetítőn követhetik nyomon az összecsapásokat. A Svájc ellen vívott EB-csoportmeccset bizakodva várták a nézők.

Csínom Palkó

“A mai meccstől azt várjuk, hogy a tegnapi meccs alapján azért levonták a következtetéseket a srácok a németek ellen is, és szerintem, hogy a skótok kikaptak, annál nagyobb lelkesedéssel, hogy megnyílik most az út a továbbjutás felé… ki fogják használni és megverjük Svájcot.”

A legtöbben Szoboszlai Dominik képességeiben és a csapategységben bíztak.

Kovács Róbert

“A Szoboszlai az kimagaslik majd a csapatból, hát meg a többiek is odateszik magukat, úgyhogy remélem, hogy nyerünk és hogy továbbjutunk!”

Boros Ferenc

“Nagyon jó ez az egész mindenség! több néző jött, mint ahogyan elképzelték ezt az egész mindenséget, de jó! Jó hangulat van, a gyerekek is látnak, úgyhogy drukkolunk.”

A magyar válogatott két játékosa is Szombathelyen született - emlékeztetett Varga Jenő, a Városi Diáksport Bizottság elnöke, aki ezúttal műsorvezetőként működött közre.

Varga Jenő - műsorvezető

“Ugye két szombathelyi születésű van a válogatottban, és most Schäfer András az egyedüli, aki már a második EB-jére készül, hiszen azért 4 évvel ezelőtt a németeknek fejelt gólja azért rettegésben tartotta Európát, úgyhogy rettegtek tőlünk, minden csapat, és a mostani kezdőben is bent van András, és Varga Barnabás a másik Vas vármegyei, úgyhogy nagy büszkeség ez számunkra, hogy mindig van egy a földiek közül, akik ott vannak a csapatban.”

A 600 férőhelyes sátorban a szurkoláson túl futballszakmai beszélgetésekre is sor kerül a közvetítések mellett. Ezúttal Schäfer András gyermekkori edzője volt a vendég.

Havasi Attila - Schäfer András nevelőedzője

“Nyilván legmerészebb álmainkban fordult csak ez meg, hogy Andris egy ilyen karriert fut be, illetve hát ami még talán előtte áll. Az biztos, hogy már kisgyerek korában is nagyon ügyes volt - fölfele kilógott a többiek közül -, és én egészen konkrétan emlékszem a legelső edzésére, amikor már felhívta magára a figyelmet”

Már az első félidőben kettő nullára vezettek a svájciak. A csalódást keltő részeredményt a Westside TSE táncbemutatóval igyekezett feledtetni.

A magyar válogatott végül 3-1-re elvesztette első csoportmérkőzését. Szerdán a remek formát mutató németek ellen javíthat a csapat. A hat órakor kezdődő meccset szintén élőben lehet majd nézni a szurkolói sátorban.