Hírek

Vonattal érkezett a Mikulás vasárnap a vasútállomásra

2023. december 05., 16:07

Vonattal érkezett a Mikulás vasárnap a vasútállomásra. Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg Télapó ünnepségét, aminek keretében a gyerekeket vonatozásra invitálták. Celldömölkig utazhattak a nagyszakállúval, aki az úton csomagot, harapnivalót és frissítőt osztott nekik.

Vonattal érkezett a Mikulás vasárnap a vasútállomásra

Családokkal telt meg a vasútállomás aulája vasárnap reggel. Vonattal érkezett a Mikulás. A gyerekek énekkel köszöntötték a nagyszakállút és szarvasait, majd a Celldömölkre induló vonathoz indultak.

Görcz Gyula Csaba - elnök, Szombathely Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

“Most már harmadik alkalommal szervezzük a mikulás ünnepséget úgy, hogy egy vonaton érkezik a Mikulás a nagycsaládos gyerekekhez a Szombathely személyvonaton. Nagyon bevált, nagyon szeretik ezt a családok, a gyermekek, egy kis utazás, vonatozás, a Mikulás is megérkezik, egy kis harapnivalót, innivalót is kapnak a gyermekek az úton, úgyhogy szeretik és nagyon szívesen csináljuk.”

A családok jókedvűen szálltak fel a vonatra, ami karácsonyi díszítést kapott az alkalomra. A legtöbben minden évben részt vesznek a programon.

Pehi Orsolya

“Ez a második alkalom, hogy itt vagyunk a mikulásvonaton, és nagyon élvezik a gyerekek, hát ez egy különleges dolog, mégiscsak vonaton találkoznak a Mikulással, és Celldömölkig fogunk elutazni, ott megfordul a vonat és onnan jövünk vissza és végig énekelünk, jól érezzük magunkat és a gyerekek is szerintem nagyon-nagyon szeretik.”

Pehi-Nagy Benedek

"Sok ajándékot kapunk a Mikulástól."

Az eseményen Németh Ákos, Szombathely tanácsnoka is részt vett, csokoládét osztott a gyerekeknek.