Hírek

Volt Fesztivál 2010

2010. május 23., 20:51
Magyarország egyik kedvenc vidéki fesztiválja, Sopron utánozhatatlan hangulatával. Igen, a VOLT Fesztiválról beszélünk, mely idén immár 18. alkalommal nyitja meg kapuit.

A VOLT fesztiválon 2010. június 30 - július 3. között a 200-nál is több fellépőt biztosító programban a legnagyobb várakozás a PRODIGY, a MASSIVE ATTACK, BILLY IDOL, a DUB FX és ÁKOS fellépését kíséri, az első napon pedig hazai rocklegendák, többek között az OMEGA, a 30 éves fennállását ünneplő  EDDA és a TANKCSAPDA lép színpadra.

Június 30.

A VOLT idei nyitónapja a Magyar Rocklegendák jegyében telik. A Nagyszínpadon lép fel többek között az OMEGA, az idén 30 éves EDDA, a TANKCSAPDA és a DEÁK BILL BLUES BAND.  A rockzene rajongói ugyanezen a napon számos más koncerten vehetnek még részt: a LORD, a TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND, a KOWALSKY MEG A VEGA és az ALVIN ÉS A MÓKUSOK is a szerdai nap vendége lesz. A nyitónapra érkezik még a norvég DATAROCK csapata, ED RUSH, hazai színekben pedig a KISCSILLAG, a VAD FRUTTIK és a COLORSTAR.

Július 1.

Július 1-jén a Nagyszínpadon a két headliner sávon a BILLY IDOL és a QUIMBY osztozik. Előbbi – elvi okokból – mindenhol ragaszkodik ahhoz, hogy ne ő zárja az estét, így ezen a napon a Quimby búcsúztatja a Nagyszínpadot. Előttük a COPYCON, a BELGA, és az IRIE MAFFIA váltja egymást.

A többi színpad világsztár kínálata is visszautasíthatatlannak ígérkezik: a francia AIR, az osztrák PAROV STELAR BAND, a francia N&SK legénysége is ezen  napon koncertezik, a világhírű DJ-k sorában pedig TIGA Kanadából ANDY C és MC GQ pedig Londonból érkezik.

Néhány név a legnagyobb csütörtöki magyarok közül: BRAINS, ZAGAR, INSANE, SUBSCRIBE,  OSSIAN, BEATRICE, … No meg még több tucatnyi finomság… Ezen a napon éppen 10 éve indult útjára EST FM rádió. Ebből az alkalomból a T-Mobile Teraszán gyűlnek össze az egykori legendás rádió DJ-i, hogy az EST FM EMLÉKEST keretében délutántól hajnalig újra megtáncoltassák a VOLT vendégeit.

Július 2.

Pénteken a Nagyszínpad előtti küzdőtéren kétségkívül tömött sorok fogadják majd a headlinerként szereplő ÁKOS és a PRODIGY showját. Előttük a PÁL UTCAI FIÚK, a CSÍK ZENEKAR, és az életmű-díjas HOBO lép színpadra. A Nagyszínpad zárása után már sercegnek is a lemezek a KRUDER & DORFMESITER koncertjén! A világhírű osztrák páros jubileumi turné keretében látogat el a VOLT-ra. Akik keményebb dallamokra vágynak, azokat a hard-core úttőrőjeként nyilvántartott new york-i AGNOSTIC FRONT, a hazai pályán érkező MOBY DICK,  vagy a BLIND MYSELF szórakoztatja majd. Az ukrán HAYDAMAKY mellett a 30Y és a BARABÁS LŐRINC EKLECKTRIC is a pénteki VOLT vendége lesz.

Július 3.

A 18. VOLT Fesztivál zárónapja valódi korona a négynapos nyaralás végére. A megszokott VOLTos eklektika jellemzi a nyagyszínpad programját, ahol a LADÁNYBENE 27 után PÉTERFY BORI és csapata következik. A VOLT közönségétől főműsoridőben búcsúzik a fesztivál történetében legtöbbször fellépő KISPÁL ÉS A BORZ, a legvégén pedig látványos és emlékezetesnek ígérkező show-val érkezik a MASSIVE ATTACK!

A YouTube egyik legnagyobb sztárja napjainkban DUB FX. A világ leghíresebb, elképesztő műsor bemutató utcazenésze is a VOLT vendége lesz.

Újra rock: a világ egyik legütősebb metálbanda, a SOULFLY , a DEPRESSZIÓ, a ROAD, a TURBÓ és a 20 éves SEX ACTION is részt vesz a VOLT zárónapján, akárcsak a PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, a NEO és SHY FX, STAMINA MC társaságában.

Lesz borfesztivál is

A Heti Válasz Borfesztivál keretében a Soproni Borvidék legnevesebb borászai szinte kivétel nélkül jelen lesznek. Találkozhatunk, és kulturált körülmények között kóstolhatjuk meg a Weninger, a Luka, a Pfneiszl, a Taschner és még számos pincészet nedűit. A Borfesztivál színpadán egésznapos programokkal: jazz-koncertekkel, népzenével és cigányzenével várják a borfogyasztókat.

GyerekVOLT

Minden eddiginál teljesebbnek ígérkezik a VOLT Fesztivál idei gyerekprogram-kínálata. A kezdő VOLTosokat az ALMA együttes, a KALÁKA és SZALÓKI ÁGI mellett naponta kézművesek várják. Figyelem! Az idei évtől a gyerekeknek is “fizetniük kell” a belépésért: a belépéjegy ára számukra 1-1 saját készítésű rajz a VOLT Fesztiválról.

Színház, dumaszínház. VOLT-Egyetem, civilek

Ugyancsak színvonalas színházi kínálat jellemzi az idei VOLT Fesztivált. A MomenTown Társulat és a TÁP Színház mutat be 4 darabot.

A szabadegyetem keretében a WERK Akadémia előadásait hallgathatják a résztvevők, Fiala János pedig négy hazai dívát: Oroszlán Szonját, Eszenyi Enikőt, Tompos Kátyát és Für Anikót faggatja majd.

A Dumaszínház népszerű komédiásai közül naponta két fellépőt lát vendégül az idei VOLT, a Spektrum Zónában pedig minden eddiginél izgalmasabb civil kínálat: beszélgetések, előadások, work shopok várják a VOLTosokat.

A 18. VOLT Fesztivál programjának gerince mára összeállt, ennek ellenére számos programelemmel és finomsággal a következő hetekben még bővül a VOLT kínálata.

Forrás: volt.hu