Hírek

Visszafogott kezdést követően hengerelt a SzoSI korosztályos fiú kosárlabda csapata

2023. november 28., 16:51

Visszafogott kezdést követően hengerelt a Szombathelyi Sportiskola korosztályos fiú kosárlabda csapata. Váradi Attila együttese 113 pontot dobott a jászberényi Lehel Kosársuli ellen.

Visszafogott kezdést követően hengerelt a SzoSI korosztályos fiú kosárlabda csapata

Remekül kezdte az U16-os bajnokságot a Szombathelyi Sportiskola fiú kosárlabda együttese. A keret magja hosszú ideje játszik együtt és Váradi Attila irányításával folyamatosan fejlődik a csapat. A Zugló felett aratott magabiztos győzelmet követően hazai környezetben lépett pályára a vasi együttes a kiváló játékerőt képviselő Jászberény ellen. A szombathelyi klub trénere óvatosan fogalmazott a feldobást megelőzően.

Váradi Attila - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola U16

Igazándiból nem mérkőzésekre készülünk, hanem a csapatot készítjük fel és az hogy különböző ellenfelek vannak, az különböző szituációkat teremt és azokon keresztül azért picit mindig készülünk, mert minden csapatnak van stílusa. Ezek ellen a stílusok ellen készülünk, nem konkrét csapatok ellen.

Megérezte Váradi Attila, hogy a vendégek szokatlan stílusa nem fog ízleni tanítványainak és már a negyedik percben időt kért a szombathelyiek mestere. Szükség is volt rá, hiszen támadásban jól teljesített a Sportiskola, ugyanakkor a védekezésben nem volt kellő erő. Az első negyedet követően aztán robbantott a házigazda és Horváth Izidor vezérletével ritmust váltott a vasi alakulat. Cserékkel és időkéréssel próbálkozott megtörni a szombathelyi lendületet a Lehel kosársuli trénere, kevés sikerrel. A szünetre már 38 pontos volt a hazai fór. A folytatásban is szilárd védekezés társult az eredményes támadójátékhoz, így az utolsó negyedben a cserék révén valamennyi játékos lehetőséghez jutott. Végül a Szombathelyi Sportiskola 113-51 arányú győzelemmel örvendeztette meg a Sugár úti sportcsarnokba kilátogató nézőket.