Hírek

Végre, itt a hétvége!

2010. április 09., 18:55
Végre újból itt van, amit mindannyian vártunk: a HÉTVÉGE!! Itt a lazítás ideje, készüljenek! Olyan programokat ajánlunk, amik miatt érdemes lesz kikapcsolni a tévét, hónunk alá venni kis családunkat és nekivágni... Hogy minek is? Lássuk!
Végre, itt a hétvége!


Ha már egyre többet süt a nap, bátorítunk mindenkit, hogy legyenek sokat a szabadban, szívjanak friss levegőt. Ehhez akár remek alkalmat is kínálhat az Alpokalja Turista Egyesület Berzsenyi 30 teljesítménytúrája, amelyet szombaton rendeznek meg. 33,5 és 20,5 km-en lehet gyűrni a szinteket, távolságot, erdőt, mezőt, dimbet-dombot. A rajt és cél helye mindkét távnál Nagysimonyiban a Művelődési Ház. Rajt 7 órakor.

Ezen a hétvégén még Csipkerózsikát is felébresztik álmából szombathelyi mesélők. Nem is lesz benne köszönet, legalábbis a Homo Ludens Zenés Színpad történetében. Csipkerózsika ugyanis egy reggel arra ébred, hogy férje eltűnt. Mit tehet szegény: elindul megkeresni: itt is, ott is... a többi kiderül szombaton 17 órakor az Irókéz Galériában rendezett előadáson.

A Weöres Sándor Színház művészeit két előadásban is láthatjuk szombaton. 17 órakor az MMIK színpadán A jó pálinka itassa magát, 20 órakor pedig a Bloom-házban az Öt az egyben darabbal igyekeznek színt vinni a hétvégébe.

És akkor jöjjenek a szombat este nagy durranásai. Akik igazán jót akarnak bulizni, azoknak az este erre remek alkalmat kínál. 21 órakor az OÁMK-ban a Stolen Truth, a Doghitters, a Liberal Youth, a Social Free Face, a Tisztán a cél felé és a Holyman's Glory támadja agyunk zenei idegközpontját. A Savaria moziban a 30Y csap a húrok közé, No.4 albumukat mutatják be szombathelyi rajongóiknak.

És persze erre a hétvégére is jut egy nagyágyú. A Sportházban lép fel az Edda!! A csapatot nem kell senkinek sem bemutatni. A név hallatán biztos mindenkinek eszébe jutott egy sláger a miskolci bandától az elmúlt 30 évből. Merthogy már több mint három évtizede zenél nekünk a csapat. Örök fiatalok, igazi zenére áhítozó tinédzserek, mind-mind a Sportházba gyűljetek!!!

És ha kipihentük a szombati fáradalmakat, akkor vasárnap tessék a legkisebbekkel is foglalkozni, ha van éppen a családban. A Mesebolt Bábszínház vasárnap 10 órakor kezdődő előadásán kifejezetten az 1-3 éves korosztálynak játszanak, pontosabban bújócskáznak a paplan alatt, hegyet raknak párnákból.

Szóval program lesz bőven most hétvégén is. Ne hagyjanak ki egyetlen alkalmat sem!!!