Hírek

Véget ért az olaszországi felnőtt görkorcsolya Európa-bajnokság

2022. szeptember 15., 22:10

A megfiatalított magyar válogatottban két szombathelyi versenyző, Ress Lolita és Mercs Abigél is helyet kapott.

Véget ért az olaszországi felnőtt görkorcsolya Európa-bajnokság

A felkészülést követően Szombathelyen edzőtáborozott a magyar felnőtt görkorcsolya válogatott, amely szeptember elején kelt útra, hogy részt vegyen az Európa-bajnokságon. A kontinens legjobbjai érkeztek a Közép-Olaszországbeli L'Aquilába, ahol egy héten keresztül reggeltől késő estig rendezték a futamokat. A magyar nemzeti csapatban három fő képviselte a szombathelyi színeket: Mercs Abigél rutinos versenyzőként érkezett az erőpróbára, míg Ress Lolita először képviselte a legnagyobbak között hazánkat. Az edzői stáb tagjaként pedig Tóth Attila, a Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team szakosztályvezetője segítette a sportolók felkészülését. A szakember elégedett lehetett Ress Lolita szereplésével, aki az utcai maraton mellett rövid távon is kiválóan teljesített.

Tóth Attila - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola 
- A hosszú távokon eliminációs és pontós futamokban a huszadik helyen ért célba, míg 200 méteres sprint távon tizennegyedik helyen végzett. 

A vasi színeket a ma már leginkább gyorskorcsolyában szereplő Mercs Abigél is képviselte a görkorcsolya Európa-bajnokságon. A korábbi utánpótlás Eb-bronzérmes versenyző ezúttal csak a maratonon vett részt, amelyben végül az előkelő 19. helyet sikerült megszereznie. Ress Lolita szintén teljesítette a távot, igaz a fiatal görkorcsolyázó a kisebb sérülése és a sok verseny miatti kimerültség okán az élmezőnytől leszakadva ért célba. Az utcai versenyek egyik fő problémája ezúttal is megmutatkozott: a cél előtti sprint alatt ezúttal is - véletlenül vagy szándékosan - akadályozták egymást a versenyzők, ezért több ország a versenybírói poszt bevezetését várja a világversenyeken. Összességében sikeres kontinensviadalt zárt a megfiatalított magyar válogatott, amely a legjobb eredményeként egy negyedik helyezést ért el női váltóban.