Hírek

Vasas-Hali randagó Budapesten

2021. november 19., 19:31

A Szombathelyi Haladás vérbeli rangadót játszik vasárnap a Vasas csapatával a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában. Németh Szabolcs együttese listavezetőként egyetlen ponttal előzi meg közvetlen riválisát, amelynek otthonába látogatnak a vasi zöld-fehérek.

 

Vasas-Hali randagó Budapesten

A magyar labdarúgó válogatott világbajnoki-selejtező mérkőzései miatt a legutóbbi hétvégén nem rendeztek bajnoki fordulót az élvonalban és a másodosztályban sem. A Szombathelyi Haladásnál azonban nem pihentek a játékosok, gőzerővel készülnek a soron következő, Vasas elleni mérkőzésre. Szükség is lesz a listavezető együttesnél a jó formára, hiszen egy hét alatt három roppant nehéz derbi vár Németh Szabolcs tanítványaira. A szombathelyiek trénere nem tesz különbséget a Vasas, a Siófok és a Kecskemét elleni összecsapás között.

Németh Szabolcs - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
Az NB II-ben egy mérkőzés sem könnyű, már többször volt olyan, hogy szerdán is mérkőzést kellett játszanunk. Én azt gondolom, hogy talán abból a szempontból átrakták hétfőre a Kecskemét meccset több időnk lesz regenerálódni a siófoki mérkőzés után, de mindig csak a következő lépésre figyelünk. Most az a legfontosabb, hogy a Vasas ellen pontokkal térjünk haza, aztán utána ráérünk a jövővel, többi mérkőzéssel foglalkozni.

A Szombathelyi Haladás jelenleg egyetlen ponttal előzi meg közvetlen riválisát, amely a legutóbbi fordulóban a sereghajtó Tiszakécske otthonában szenvedett meglepő vereséget. Ennek köszönhetően a szombathelyiek a Csákvár felett aratott 4-1-es sikerükkel megelőzték a Vasast, és szeretné is megőrizni első helyét a vasi együttes. Az idény talán legjobban várt rangadóján nagy csatára van kilátás, már csak azért is, mert a fővárosi alakulat az NB II-ben a legtöbb gólt szerezte - szám szerint huszonkilencet. Ezzel szemben a Haladás kapujába találtak be legkevesebbszer. Az ellenfél támadói csak nyolcszor tudták mattolni Rózsa Dániel kapust a lejátszott 15 forduló során. A két rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményre képes csapat találkozóján vasárnap 12:30-kor indul útjára a labda.