Hírek

Változik az éves elszámolás a Távhőnél

2022. augusztus 11., 17:18

A szolgáltató eddig évente több csekket küldött a fogyasztóknak egyesével, most azonban ezeket egyszerre, egy borítékban kapják meg a szombathelyiek. Mindegyiket augusztus végéig kell befizetni. A változás minden fogyasztót érint. Cél a pénzügyi kiszámíthatóság.

 

Változik az éves elszámolás a Távhőnél

Napokon belül megkapják az összesített számlát a Távhő ügyfelei közül azok, akik csekken szokták befizetni a díjat. Ők eddig évente többször, különböző időpontokban kapták meg az éves elszámolást, most egyszerre kézbesítik.

Pais-Horváth Szilvia – sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
“Ebben az elszámolásban lesz az e havi díj, ami egy külön elszámolás, emellett pedig az éves elszámolás, az egyenletes elszámolás összege is fog szerepelni, valamint szerepelni fog, aki költségosztóval rendelkezik a saját ingatlanában, ennek az elszámolása is, amit a költségosztó cég adataival, segítségével készített el a Távhő.”

Tehát ugyan az elszámolást mindenki megkapja, de lesznek, akikhez egy, kettő, vagy három csekk érkezik - ez attól függ, ki, milyen szerződési feltételekkel veszi igénybe a szolgáltatást.
Pais-Horváth Szilvia – sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
“Az a lényeg, hogy ami csekk érkezik, azt mindenkinek be kell fizetni, viszont számolgatni sokat nem kell, ezt a Szombathelyi Távhő elvégezte a fogyasztók részére.”

A változtatás célja az előre tervezhető rezsiköltség, a családok pénzügyi stabilitása.

Pais-Horváth Szilvia – sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
“A csekket a hónap végéig, augusztus 31-ig kell befizetni, viszont azt is érdemes tudni, hogy annak, akinek esetleg több lesz a számla, a túlfizetés esetén, annak is van lehetősége arra, hogy részletfizetést kérjen a szombathelyi távhőtől, emailben, telefonon keresztül lehet itt érdeklődni a szombathelyi ügyfélszolgálaton, sőt személyesen is, de mindenképpen időpontfoglalással lehet ezt elintézni.”

A távhőszolgáltató elérhető telefonon, emailen, vagy az online ügyfélszolgálaton keresztül a www.szomtav.hu oldalon. Ugyanitt az éves elszámolás változásairól is találnak tájékoztatót az érdeklődők.