Hírek

Változatos programokkal várja a házaspárokat a Házasság Hete

2024. február 13., 16:27

Táncház, kocsmakvíz, filmvetítés, gyertyafényes vacsora - változatos programokkal várja a házaspárokat a Házasság Hete, amit minden évben Valentin-napja környékén szerveznek. Az egyhetes rendezvény a házasság értékére hívja fel a figyelmet. A vasárnapi nyitányon a Vasi Skanzenben sétáltak és táncoltak a résztvevők.

Változatos programokkal várja a házaspárokat a Házasság Hete

Induljunk együtt! - sétával és táncházzal vette kezdetét a Házasság hete szombathelyi programsorozata. A keresztény felekezetek és a Savaria Múzeum közös szervezésű nyitórendezvényére szép számmal érkeztek házaspárok, még az eső sem szegte kedvüket. Több mint 10 évvel ezelőtt egy társasjátékként indult, mára egyhetesre bővült a házasságot mint értéket fókuszba helyező program.. A szervezők folyamatosan bővítik, színesítik a kínálatot.

Szakály Csabáné - szervező, játékos

Azt vettük észre, hogy így többeket el lehet érni, másrészt pedig egy olyan pluszt tud adni a házasságban - most például ahogy végig sétálnak a párok és már volt egyszer egy imaösvényszerű jellegű és azt nagyon szerettem - az néhány éve volt, rengeteget tud hozzáadni és mindenkit várunk, akinek a táncház is egy csalógató egyébként, tehát akinek fontos egyébként, hogy a párjával ropjon egy jó táncot. A Skanzen nagyon szép hely ahhoz, hogy ide valóban el lehet jönni, hogy test és lélek felüdül, kikapcsolódik.

A Vasi Skanzen zsúptetős házai között sétálva fontos gondolatokat rejtő idézetek várták a házaspárokat. Férjek és feleségek a kapcsolatépítő feladatoknak köszönhetően még inkább egymásra tudtak hangolódni. A legnagyobb sikert a közös gyertyakészítés aratta, a párok együtt dekoráltak kedvük szerint, és a végén hazavihették a gyertyát emlékbe.

Szakály Csaba - szervező, játékos

Azt mondhatom, hogy nekem azért fontos a házasság hete, mint ahogy fontos időnként az autómat elvinni önként a szerelőhöz, hogyha látok vagy hallok zörgést vagy olyan dolgokat, amik nem normálisak, akkor elviszem szerelőhöz - teljesen természetes módon - na ugyanígy van a házasságban is. Ha azt érzed, hogy időnként szükség van egy kis javításra, olajcserére, egyebekre, akkor természetes - akkor férfiaknak - így talán ez a legjobb példa rá.

Zárásként a táncházban már a gyerekek is csatlakozhattak a szüleikhez. A Házasság hetén eddig filmvetítésen, Házas-társas-játékon, tanúságtételen vehettek részt a párok, és a sorozat folytatódik: kvíz, filmvetítés, csokikóstoló, romantikus vacsora is helyet kapott a kínálatban. Az egész heti programot vasárnap püspöki mise zárja a Székesegyházban.