Hírek

Valamennyi korosztály ütőt ragadott a Vas Vármegyei Tollaslabda Diákolimpia döntőjében

2024. február 28., 15:27

Valamennyi korosztály ütőt ragadott a Vas Vármegyei Tollaslabda Diákolimpia döntőjében. A toronyi erőfelmérőre rekord mennyiségű nevezés érkezett, a szombathelyi iskolások mellett gencsapáti, jáki és kőszegi versenyzők is remekeltek. A legjobbak az országos fináléban bizonyíthatnak.

Valamennyi korosztály ütőt ragadott a Vas Vármegyei Tollaslabda Diákolimpia döntőjében

Tavasszal rendezik a diákolimpia városi és regionális selejtezőit minden sportágban. Hétvégén a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola tornacsarnoka adott helyet a vármegyei tollaslabda döntőnek a Pillangó Tollaslabda Klub szervezésében. A sportág dinamikus fejlődik, már nemcsak egyesületi szinten, hanem több iskolákban is űzik. A vármegyei egyéni finálét 85 fővel bonyolították.

Oláh János - szervező

Ekkor létszámú indulószám még sosem volt Vas megyében az elmúlt hat évben, mióta a Pillangó Tollaslabda Klub rendezi a Magyar Tollaslabda Szövetséggel együttműködve a megyei döntőt. A megyei döntőről az első öt helyezett továbbjut a területi döntőre, ahol somogy és zala megyei döntősök első ötödik helyezetteivel mérik össze tudásukat - március 9-én - az ELTE sportcsarnokában, reggel 9 órától egészen a kora esti órákig.

A selejtezőkben évről évre több gyerek vesz részt. A vármegyei diákiolimpiai döntőben az 1-6. korosztály fiú és lány versenyzői alaposan kitettek magukért. A színvonalas mérkőzések a kilátogató szülők, tanárok tetszését is elnyerték. A szombathelyi iskolák tanulói mellett kifejezetten jól szerepeltek a gencsapáti, a jáki és a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Iskola versenyzői is. A legeredményesebb diákok a regionális döntőbe jutottak tovább, amire több mint 150 sportolót várnak a szervezők. Többen már a helyszínen jelezték, hogy szeretnének igazolt versenyzőként tollaslabdázni.