Hírek

Vakrandi egy könyvvel, veszíts el egy könyvet!

2022. február 15., 19:14

Ezek a Nemzetközi Könyvajándék nap hívószavai, melyhez a Berzsenyi Könyvtár is csatlakozott, immár 8. alkalommal. Idén is könyvcsomagot juttattak el nélkülöző gyerekekhez, a felnőtteket pedig játékra várták.  

 

Vakrandi egy könyvvel, veszíts el egy könyvet!

,,Írunk rá egy-két kis hívó szót, ami alapján tudnak választani az olvasók, kap egy kis masnit, meg az olvasói lap”

Így készültek a Berzsenyi Könyvtárban a Nemzetközi Könyvajándék napra. A szerelmesek ünnepe, és a Bálint nap mellett, ez az esemény is fontos helyet kap már évek óta február 14-én a szombathelyiek kalendáriumában. Becsomagolt és hívószóval ellátott zsákbamacska könyv került a polcra, délutánig 50 kötet talált gazdára.

Bozzai Judit - gyermekkönyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
,,Az egyik programunk , ez a vakrandi egy könyvvel , ennek a polcát látják itt mögöttem. Tavaly, amikor a pandémia idején az olvasók nem jöhettek be a könyvtárba, és csomagban kapták meg az igényelt könyveket   , mindenki az érdeklődési körének megfelelően egy meglepetés könyvet is kap.

Idén két helyi és egy vidéki programmal készültek. A könyvajándék nap célja, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen fontos, hogy a gyermekek könyvközelben legyenek, és minden gyerek kapjon könyv ajándékot ezen a napon.

,,Mi minden évben elmegyünk egy Szombathelytől kissé távolabb lévő településre , ahonnan nem biztos, hogy a gyerekek túl gyakran eljutnak ilyen könyvtárba, mint a mi gyermekkönyvtárunk, és nekik ajándékozunk könyveket , most idén Kámba megyünk , az ottani művészeti óvodába, és úgy indulunk, hogy minden gyereknek jusson könyv. ,,

A benti polcok megtöltése után Judit a város felé vette az irányt egy másik könyvcsomaggal.

Bozzai Judit - gyermekkönyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
,, Szeretnénk, ha ez a könyvajándék nap nem csak a négy fal között zajlana. Úgyhogy a városba több helyen fogunk elhelyezni, elhagyni, elveszíteni könyvet.,,

A könyvtár ezen a napon mindenkit spontán könyv-ajándékozásra buzdított: otthon már elolvasott, vagy dupla példányban meglévő, jó állapotú könyvek ,,elhagyására,, a városban. Padokon, buszmegállókban és forgalmas helyeken lehetett találkozni a könyv ajándékokkal.