Hírek

Utolsó bajnoki mérkőzésére készül a friss Magyar Kupa-győztes Haladás futsal együttese

2022. május 16., 18:25

A felső-házi rájátszásban veretlen szombathelyiek Debrecenben lépnek pályára, ami egyben a bajnoki döntőre való hangolódás jegyében telik a vasi klub számára.

 

Utolsó bajnoki mérkőzésére készül a friss Magyar Kupa-győztes Haladás futsal együttese

Kiváló szerepléssel rukkolt ki a Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapata, amely a Kecskeméten megrendezett Magyar Kupa négyes döntőjét megnyerte. A Veszprém és a DEAC legyőzését követően harmadik alkalommal hódította el a trófeát a vasi együttes. Ugyanakkor korántsem ért véget a szombathelyiek számára a szezon, hiszen még zajlik a bajnoki pontvadászat. A felső-házi rájátszás 9. fordulójában újra összecsap a Haladás és a Debrecen, ezúttal a hajdúsági megyeszékhelyen. Juanra Calvo együttesének egyetlen célja lehet a találkozón, megőrizni veretlenségüket, amely egyben ráhangolódás lesz a bajnoki döntőre. Nagy hangsúlyt helyezett a szakmai stáb a pihenésre is, amely kulcsfontosságú lehet a sorozatterhelés során.

Dróth Zoltán - csapatkapitány, Haladás VSE
Szerintem ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a tavalyi szezonban úgy alakult, hogy ugye nem jutottunk be a Final Fourban, így sokkal több időnk volt pihenni a bajnoki döntőre. Szerintem ilyen sorozatoknál nagyon fontos, hiszen a szezonban le kell játszani 40-50 mérkőzést. Ugye nekünk még plusz kilenc mérkőzésünk volt, ugye a Bajnokok Ligájában is. Úgyhogy tényleg figyelni kell arra, hogy az utolsó mérkőzésekre, hetekre mindenki frissen és jó formában legyen.

A Haladással szemben a DEAC számára kulcsfontosságú lesz a hátralévő két forduló, hiszen matematikailag még elcsíphetik a döntőt érő második helyet. Ehhez viszont le kellene győznie a címvédőt és a Berettyóújfalu-Veszprém találkozón is számukra kedvező eredménynek kell születnie. A DEAC-Haladás NB I-es felső-házi rájátszás összecsapást a Debreceni Egyetemi Sportarénában rendezik hétfő este fél hetes kezdéssel.