Hírek

Útjára indult az adventi buszjárat Szombathelyen, amely egészen december 26-ig közlekedik a városban

2023. december 06., 16:07

Ma útjára indult az adventi buszjárat Szombathelyen, amely egészen december 26-ig közlekedik a városban mindennap különböző útvonalakon. Kedd este sajtótájékoztatón mutatták be a média munkatársainak a Rudolf névre keresztelt autóbuszt. A Blaguss által üzemeltetett fénybusszal a menetrendszerű járatokon találkozhatnak az utasok.

Útjára indult az adventi buszjárat Szombathelyen, amely egészen december 26-ig közlekedik a városban

Hangulatos karácsonyi díszbe öltöztették a Thököly utcai buszvárót az adventi időszakra, ünnepi utcaképet mutat a hatalmas matrica, közben háttérzene szól. Horváth Soma alpolgármester megköszönte mindenkinek, aki segített létrehozni a különleges díszítést.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.

“Itt mögöttem már látható ez az adventi buszmegálló, amit tavaly csináltunk először és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk róla, úgyhogy idén megint feldekoráltuk ezt a megállót, próbáltuk hangulatossá, kellemessé tenni, a háttérben kellemes karácsonyi zene szól majd, plüssfotelen lehet várakozni, tehát ezzel is az adventi várakozást szeretnénk egy kicsit népszerűsíteni”:

Nemény András polgármester elmondta: a városvezetés megpróbál mindent megtenni, hogy az adventi várakozás minél örömtelibb legyen, ennek egyik új eleme idén a Mikulás busz, ami kívül-belül fényes, akár maga az ünnep. Ebben a megállóban is fel lehet majd szállni a különleges járatra, mely minden bizonnyal népszerű lesz a gyerekek és felnőttek körében is. .

A sajtótájékoztató közben megérkezett Rudolf, a Mikulás-busz, oldalát fényfüzér és rénszarvasok díszítik. A résztvevők mind felszálltak rá, egy pohár forró csokival és fánkkal vendégelték meg őket. A busz belseje is ünnepi hangulatot áraszt, a padlón ajándékcsomagok képe fogadja az utasokat. A szolgáltató készségesen állt az egyedülálló kezdeményezés mellé.

Tóth Gergely - kirendeltségvezető, Blaguss Agora Hungary Kft.

“Nagy örömmel fogadtuk el a felkérést és díszítettük föl ezt az autóbuszt az idei Karácsonyra, tudomásom szerint Szombathelyen nem volt még hasonló karácsonyi busz, Mikulásbusz”.

A busz nap, mint nap, sőt, adott napon belül is más-más járat lesz, így a Karácsony előtti időszakban szinte minden utas felülhet majd a Mikulás buszra.A karácsonyi fénybusz pontos menetrendje a www.blaguss-szombathely.hu oldalon is megtalálható. A Savaria Turizmus Kft. idén is meghirdeti Savaria Kalendárium elnevezésű nyereményjátékát az ünnepi időszakban. Mindennap feltesznek egy Szombathellyel kapcsolatos kérdést, és a helyes megfejtők között nyereményeket sorsolnak ki. Jelentkezni a Savaria Turizmus Kft. Facebook oldalán lehet.