Hírek

Útfelújítások, parkoló és temető építés Kőszegen

2020. november 17., 14:17

2,8 milliárd forintot kap útfelújításokra, parkolóépítésre, 800 millió forintot pedig új temető építésére Kőszeg – erről a napokban jelent meg a kormányhatározat. Megújul a város egyik ikonikus épülete, a Bálház is, amely a jövőben ismét kulturális, turisztikai célokat szolgálhat.

 

Útfelújítások, parkoló és temető építés Kőszegen

"Itt az útburkolatot, illetve a járdát is sikerült megújítani. 8.52 A végén van még egy picike szakasz, ahol nem volt járda korábban, és ebben a projektben csak felújíthattunk, ezért azt csak jövőre fogjuk megépíteni."

Nemrég készült el a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca. Az 50 milliós beruházás költségeinek 60 %-át a Belügyminisztérium pályázati támogatásából fizették. (10.30) Hamarosan pedig indulhat a Dózsa György utca felújítása is. Erre már tavaly 100 milliót nyert a város, így a közműrekonstrukció még az idén elkezdődik.

Básthy Béla – polgármester, Kőszeg
„Nagyon örülünk, hogy 2,8 milliárd forintot vehet majd igénybe a város az útjainak, parkolóinak a felújításához, valamint az ehhez csatlakozó csapadékvíz elvezető rendszerekhez. Ennek nagyon nagy volt az időszerűsége, hiszen Kőszeg évek óta szenved attól, hogy a saját bevételeiből nem tudja megtartani, felújítani, karbantartani a saját útjait.”

A Felső körút Kőszeg egyik legrosszabb állapotú útja. A központi támogatásnak köszönhetően ez biztosan megújul a közeljövőben, ahogy többek között a Hegyalja utca, az Űrhajósok utcája és a Balog iskola parkolója is. A listára azok az utcák kerülnek fel, ahol a legégetőbb a probléma. A város a közműszolgáltatókkal is egyeztet, hogy a tervezett fejlesztéseiket ezekre a helyekre irányítsák. Megújul Kőszeg egykori közösségi épülete, a Bálház is.

Básthy Béla – polgármester, Kőszeg
„Most a kormány segítségével az MNV Zrt. maga fogja felújítani és a körvonalazódó megállapodás szerint városi üzemeltetésbe kerülhet.”

A Jurisics-vár Művelődési Központtal együtt kulturális és turisztikai célokat szolgál majd a Bálház, amely rendezvénytermeivel jó kiegészítője lehet a szálláshelyeknek. Ezzel újabb alternatívát kínálva a szombathelyiek számára is.

Nemrég jelentették be, hogy az egyházi épületek felújítására 6 milliárd forintos támogatást kap Kőszeg, ebből renoválják a temető erősen leromlott állapotú kápolnáját is. Most 800 millió érkezik egy új temető létrehozására, amelyre szintén nagy szüksége van a városnak.