Hírek

Ünnepi hangulat a víztoronynál

2015. december 23., 19:43

A város egyik jelképénél, a Víztoronynál találkoztak kedd délután a tizes választókerület lakói. A karácsonyi összejövetelen felhívták a figyelmet az épület rossz állapotára, és a környéken élő nyugdíjasoknak is gyűjtöttek élelmiszereket.

Ünnepi hangulat a víztoronynál

Igazi ünnepi hangulat fogadta a 10-es választókerület lakóit, akik elsétáltak kedd délután a Brenner-parki Víztoronyhoz.

A karácsonyi összejövetel egyik apropója  a gyűjtés volt. Elsősorban a kerületben egyedül élő idősekre gondoltak.

Tóth Istvánné
Aki főz otthon, annak nyilván lisztet, meg olajat adunk, de aki hordatja, vagy viszik neki az ebédet, annak gyümölcsöt, meg édességet. Én így képzelem el.

A parkban most nem biciklivel, hanem póni húzta hintóval járhatták körbe a gyerekek a Víztornyot. A korábban postaládákba került szórólapoknak köszönhetően többekhez eljutott az esemény híre.

Pósfalvi Istvánné
“Ilyen még az ötven év alatt nem volt, és mikor meghallottam ezt a szép zenét, akkor egyszerre csomagoltam és jöttem.”

A kézhez kapott szórólapokat kuponra váltva babgulyást, forraltbor és teát fogyaszthattak a környéken élők. A gyerekek szaloncukrot is kaptak. Közben kedélyes hangulatban a körzet ügyeiről is lehetett beszélgetni.

Sátory Károly-önkormányzati képviselő
“ennek az alkalomnak van egy jótékonysági része, hiszen várjuk az itt élő, a környéken élő idősek számára, akik egyedül élnek és esetleg rászorulhatnak ilyen jellegű segítségr. De nemcsak a segítségnyújtás ennek a rendezvénynek a célja, hiszen én itt vagyok képviselő, nagyon örülök, hogyha ide sok ember eljön és tudunk beszélgetni, néhány szót váltani a körzetről, erről a toronyról.”

A rendezvény másik apropója az volt, hogy felhívják a figyelmet a város egyik jelképére, a Víztoronyra, melynek állapota egyre rosszabb. A jövő céljai között szerepel az építmény felújítása.