Hírek

Ünnepélyesen felavatták a Király Sportlétesítmény új épületeit és sportpályáját

2023. június 05., 14:53

Ünnepélyesen felavatták a Király Sportlétesítmény új épületeit és sportpályáját. A beruházás részeként elkészült egy négycsillagos szálloda, rekreációs központ, új irodahelyiség és nemzetközi előírásoknak megfelelő öltözők is.

Ünnepélyesen felavatták a Király Sportlétesítmény új épületeit és sportpályáját

2002-ben még csak ötlet volt, majd egy évre rá átadták a Király Sportegyesület, majd a Király Alapítvány otthonaként is funkcionáló sportlétesítményt az újperinti városrészen. Amatőr és igazolt sportolók felkészítését, versenyeztetését tűzték ki célul. Hosszú éveken keresztül a Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó klub is itt játszotta a hazai mérkőzéseit.

László Győző - alpolgármester

Itt régen egy legelő volt, akik szombathelyiek azok tudják. Igazából nem volt itt út se, semmi sem volt. Páran rúgták a grundon a labdát. S ebből kinőtt egy sportkomplexum, ami azt hiszem bőven meghaladta Szombathely kereteit és az elmúlt húsz év az folyamatos fejlődésről szólt.

2017-ben több lépcsőben valósult meg az a beruházás, amely május végén fejeződött be. Ennek ünnepélyes átadására került sor pénteken. A meghívott vendégek megnézhették az elkészült pályákat és épületeket.

Schmidt Ádám - sportért felelős államtitkár

Nehéz eldönteni, hogy mihez gratuláljak előbb, a kerek jubileumhoz, ami már 20 éve segíti a gyerekek sportolását a Király Sportlétesítmény vagy ehhez a gyönyörű komplexumhoz, aminek a felavatására gyűltünk ma itt össze. Gábor pár évvel ezelőtt még azt mondta, a labdarúgásban vannak törvényszerűségek. Ha keményen dolgozol előbb-utóbb meg lesz az eredménye és előre lépsz.

A bruttó 4,5 milliárd forintból megvalósuló projektben megújultak és kibővültek a pályarendszerek. A hagyományos füves pályák mellett ízületkímélő, parafa-granulátumos műfüves pálya is segíti a gyerekek sportképzését. Elkészült egy négycsillagos szálloda, és egy sportdiagnosztikai-rehabilitációs központ is. A korábbi főépület helyére iroda és öltöző épület került, amely megújuló energiát használ. Még a centerpálya felújítása van hátra, amely más forrásból valósul meg, és jelenleg is folyik a kivitelezése. Az avatási ünnepség szalagátvágással ért véget. A jubileum alkalmából hétvégén az angol Manchester United és a portugál Sporting csapataival kiegészülve rendezik meg a korosztályos csapatok számára kiírt Király Kupát. Szombaton 11 órától a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit is vendégül látják.