Hírek

Újra lesz Bécs-Pozsony-Budapest ultramaraton

2011. október 19., 19:50

Tavaly ugyan elmaradt, idén viszont ismét megrendezik a nívós versenyt. A megmérettetésen ezúttal is lesz vasi csapat, melyet kedden este búcsúztattak el  a Vas Megyei Sportigazgatóság munkatársai.

Újra lesz Bécs-Pozsony-Budapest ultramaraton

Idén 323 kilométert kell teljesíteniük azoknak a csapatoknak, amelyek rajthoz állnak a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratonon. Az indulók között egyetlen olyan váltó lesz, amelyet csak vasi sportolók alkotnak.

Tuli Lajos versenyző, Király Sport Centra Bau
Én a Bécs-Budapest szupermaratonnal úgy vagyok, az a gondolat világom, érzelem világom, hogy ez arról szól, hogy mi képviseljük Vas megyét, Szombathelyt és az egyesületet. Nagyon köszönjük mindenkinek aki megfelelő hátteret tud nekünk ehhez  biztosítani.

A Király Sport Centra Bau váltójában lesznek rutinos és kezdő szupermaratonisták is. Előbbi kategóriát Maróti Ferenc és Tuli Lajos, míg utóbbit Kártyásné Horváth Katalin, Schmied Adrienn, Szakos Péter, valamint Kolbenheyer Balázs képviseli.

Maróti Ferenc versenyző, Király Sport Centra Bau
Nagyon gyakran kell hozzá edzeni. Rendszeresen és sokat kell edzeni.  A rendszeres edzés a lényeg benne. És hát akaraterő is kell. A családnak kell a hozzáértése és támogatása, mert hetente négyszer kell futni.  

A verseny rajtja Bécsben a Práternél lesz, a cél pedig a budapesti Hősök terén. A sportolóknak öt nap áll rendelkezésükre, hogy teljesítsék a több mint 300 kilométert.