Hírek

Újra jégre szálltak a legfiatalabb jégkorongozók a vasi megyeszékhelyen

2022. január 18., 18:03

A Szombathelyi Pingvinek által szervezett tornára az U8-as korosztály négy csapata vívott nagy csatát a Műjégpályán.

 

Újra jégre szálltak a legfiatalabb jégkorongozók a vasi megyeszékhelyen

Hosszú szünet után ismét hazai környezetben bizonyíthatott a Szombathelyi Pingvinek legifjabb korosztályos csapata. A "Szupermini 12" elnevezésű tornát ezúttal is a Magyar Jégkorong Szövetség égisze alatt szervezték meg, és a járványügyi előírások betartásával bonyolították le. Négy csapat részvétele volt megengedett, így a hazai U8-as együttes mellett a Győri ETO HC, a Soproni Jégtörők és az Egerszegi Titánok hasonló korú fiataljai ragadtak hokiütőt. A kiváló időjárásnak köszönhetően nem csak a hazai "szektor" telt meg, valamennyi csapatot népes szurkolótábora kísérte. A 12 éves korosztályig bezárólag egyetlen tornán sem számolják az eredményeket, leginkább a mozgás és a hokisport öröme, amit az edzők szeretnének átadni a játékosoknak.

Göncz Szabolcs - edző, Szombathelyi Pingvinek U8
A legfontosabb célunk, hogy mozogjanak, sportoljanak a gyerekek, tanuljanak korcsolyázni, szeressék meg a jégkorong sportágat, mint olyat. Emellett nagyon sok minden más sportággal is megismertetjük őket az edzéseken, nem kifejezetten csak jégkorongozó-gépeket szeretnénk nevelni a gyerekekből, hanem olyan sportolókat, akik a sporthoz alapvetően pozitívan állnak és megtanulják a sporttal kapcsolatos szabályokat úgymond, akár a fair play, akár a csapatban gondolkodás, akár az edzéseknek.

A Magyar Jégkorong Szövetség U8-as Piros csoportjában érdekelt szombathelyi együttes hamarosan újabb tornán szerepel majd. A tervek szerint február elején Zalaegerszegen ad egymásnak randevút a vasi megyeszékhelyen pályára lépett négy együttes.