Hírek

Újra három kara van a Savaria Egyetemi Központnak

2016. március 04., 15:46

A szombathelyi felsőoktatási intézmény stratégiájának megfelelően a sporttudományi és egészségfejlesztési képzési terület önálló kar keretein belül folytatja munkáját.

Újra három kara van a Savaria Egyetemi Központnak

A Nyugat-magyarországi Egyetem szenátusának döntése értelmében ismét három kar fog működni a Savaria Egyetemi Központban. Az új kar a sporttudományi és egészségfejlesztési képzéseket fogja majd egybe.

Fargó Sándor - rektor, Nyugat-magyarországi Egyetem
"Ez elismerése annak a sporttudományi és egészségtudománnyal kapcsolatos képzésnek és tevékenységnek, ami eddig a BDPK, tehát a Berzsenyi kar keretein belül, korábban pedig a Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi karon folyt."

Az új kar a régióban jelen lévő, kiemelkedő sporttudományi és egészségfejlesztési potenciálra épül, neve Sporttudományi és Egészségfejlesztési kar lesz.

Németh István - rektorhelyettes, Savaria Egyetemi Központ
Tevékenységi körét tekintve úgy gondoljuk hogy az itt meglévő sporttudományi tudást, tudáscentrumot kegészítjük egy olyan lábbal, mely ezt a társadalom számára hasznossá teszi, ezt olyan programok formájában realizálja, melyek az embereknek, az itt dolgozó embereknek olyan egészségfenntartó programokat dolgoz ki amire reméljük a cégek is igényt tartanak majd."

Az új kar jelenleg a működési szabályzatának kidolgozásán munkálkodik, melyet a szenátus soron következő ülése fog tárgyalni. Az egyetemi központ új egysége július elsejével fog ténylegesen megalakulni.