Hírek

Újabb darts verseny Szombathelyen

2021. október 25., 18:38

Hétvégén rendezték a Magyar Darts Liga nyugat-dunántúli régiós versenysorozat utolsó, kilencedik fordulóját a Haladás Sportkomplexumban. Kámán Lehel, a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenyzője tarolt, hiszen a nap végén az összetett pontversenyt is magabiztosan nyerte riválisai előtt.

 

Újabb darts verseny Szombathelyen

Péntek késő délután vette kezdetét a Magyar Darts Liga nyugat-dunántúli régiós versenysorozat utolsó, kilencedik fordulója. A versenyengedéllyel rendelkező sportolók közül ezúttal több mint harmincan gondolták úgy, hogy részt vesznek a Haladás Sportkomplexumban megrendezett játéknapon. A tét nagy volt, hiszen a fordulót megelőzően még nem dőlt el, hogy ki nyeri az összetett pontversenyt. Ennek megfelelően már a csoportküzdelmek során minden megnyert legért nagy csata zajlott a táblák előtt.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület
Darts liga forduló utolsó állomása van itt Szombathelyen. Tulajdonképpen a versenysorozat lényege, hogy a régiónkból 11 fő kvalifikálja magát az országos darts liga döntőbe, amit novemberben fognak megrendezni.

Született meglepetés is, hiszen több nagynevű játékos is korán búcsúzni kényszerült. Ott volt viszont a mezőnyben valamennyi élsportoló, akik a végelszámolásnál is joggal pályáztak az aranyéremre. Ágoston Károly az elmúlt hetekben rendkívül eredményes játéka miatt célozta meg az országos döntőt.

Ágoston Károly - játékos, SZDCSE
A főbb célom, hogy bejussak az országos döntőre, egyelőre nem vagyok kavilfikációs helyen a tabellán.  Most az a cél az utolsó fordulóban.

A legjobb nyolc közé hét szombathelyi versenyző jutott, közülük kiemelkedett Ágoston Károly, Kámán Lehel és Dobos Dávid, akik az egész versenyszezon során üde színfoltjai voltak a honi darts rendezvényeknek. A végső győzelmet végül a nagyobb rutinnal rendelkező Kámán Lehet gyűjtötte be, aki 264 ponttal az összetett pontversenyt is megnyerte. Dobos Dávid az év felfedezettjeként nemcsak az országos megmérettetéseken szerepelt kiemelkedően, hanem a magyar Darts Liga pontlistáján a harmadik helyen fejezte be a 2021-es évet.