Hírek

Új parkolóhelyeket építtet az önkormányzat a Joskar-Ola-lakótelepen

2024. február 19., 18:50

Új parkolóhelyeket építtet az önkormányzat a Joskar-Ola-lakótelepen. A Barátság utcában már elkezdődött a munka, április közepére el is készülhet a 17 új várakozóhely. További két helyszínen létesülnek parkolók a jövőben, amint Szombathely megkapja a TOP Plusz forrásokat. Folytatódik a járdafelújítási program, és fitness park is lesz a városrészen.

Új parkolóhelyeket építtet az önkormányzat a Joskar-Ola-lakótelepen

Kevés a várakozóhely és sok az autó a Joskar-Ola-lakótelepen - hétköznap délelőtt 9 órakor is zsúfoltság van ebben a Barátság utcai parkolóban. Épp ezért a közelben - a 17. szám mellett - 17 új térköves parkolóhelyet alakít ki az önkormányzat közel 23 millió forint saját forrásból. Már megkezdődött a kivitelezés, ami várhatóan áprilisig tart. A szomszédos területre további 15 helyet terveztek, amint megérkeznek a TOP Plusz források. Ugyancsak ezt várja a város ennek a Pázmány körúti területnek a fejlesztése kapcsán is, amire szintén megvannak az engedélyes tervek.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő

"Itt a Pázmány Péter krt. 25. melletti területet a lakók régóta parkolónak használják. Hogy kényelmessé tegyük a parkolást a parkoló megépítéséig, a SZOVA munkatársai 50 tonna antigoritot, kőzetzúzalékot helyeztek el itt a területen."

Szerepel a TOP Plusz beruházási tervei között, hogy a Mikes utcát kivezetik a Károlyi Antal utcára, és a felszabaduló területen parkolókat alakítanak ki. Folytatódik a szilárd burkolat nélküli parkolók zúzalékkal való feltöltése is a Pázmány Péter körúti tömbházak között. További terv, hogy kistestű ebek számára kutyafuttatót alakítanak ki, a horvát iskola mellett pedig fitness parkot hoznak létre, kifejezetten az idősebb korosztály számára.

"Itt lesz valahol egy kerékpár, egy elliptikus tréner és egy taposógép, és lesz két pad is."

Az eszközöket a Joskar-Ola Alapítvány vásárolta, azokat a Szompark telepíti, várhatóan már tavasszal. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy ezzel tovább szélesedik a sportolási lehetőségek köre a városrészen.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő

"Három helyen tudnak a fiatalok focizni, két helyen kosarazni, pingpongozni, 2016-ban átadtunk egy street work out pályát a Mikes Kelemen utca 3. szám mellett, és itt található az egyetlen ingyenesen használható teniszpálya Szombathelyen."

A teniszpálya kerítése cserére szorul, ez is megtörténik a közeljövőben. Folytatódik továbbá a járdafelújítási program: a Károlyi Antal utcában tavaly négy társasház előtt végezték el a munkát, idén nyárig további három szakaszt újítanak fel.