Hírek

Új kutyafuttatót alakítottak ki a Joskar-Ola lakótelepen

2024. május 29., 00:43

Új kutyafuttatót alakítottak ki a Joskar-Ola lakótelepen, a Falco Zrt. támogatásával. A létesítmény kizárólag kistestű házi kedvencek számára készült, hogy biztonságosan tudjanak játszani egymás társaságában. A kutyafuttató egymillió forintból jött létre. A támogató cég azt is vállalta, hogy az átadás után is gondját viseli a pályának.

Új kutyafuttatót alakítottak ki a Joskar-Ola lakótelepen

A Mikes Kelemen utcai kutyafuttató a város egyik legkedveltebb ilyen jellegű létesítménye, azonban leginkább nagytestű házikedvencek használják. A kisebb kutyák kiszorultak a pályáról, a gazdik csak ritkán viszik ki őket ide, a balesetek elkerülése érdekében.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő

“Tavaly augusztus 8-án megkerestek a kisebb testű kutyatulajonosok, gazdik, hogy igény lenne egy kimondottan kistestű kutyáknak egy teljesen új kutyafuttatóra, lehetőleg egy teljesen más területen, hogy a kiskutyák és a nagykutyák ne tudjanak találkozni, ne tudjanak összeveszni, tehát innen indult az alapigény, és megkerestem a Falco Zrt. képviselőit.”

Az új kutyafuttatót a Pázmány Péter körút melletti zöld területen alakították ki, körülbelül 1 millió forintból. 50 méteres kerítést telepítettek, a padot és a szemetest önkormányzati forrásból szerezték be.

Kovács Tamás - PR vezető, Falco Zrt.

“Rövid idő alatt meg tudtuk valósítani. Nyilvánvalóan itt is szükséges volt a megfelelő engedélyek beszerzése, ez tartott egy rövid ideig, de nagyon flottul és nagyon gyorsan működött minden. Én azt gondolom, hogy itt most ha végiggondoljuk, hogy a Joskar-Olán két ilyen kutyafuttató van és mindenkinek az igényét ki tudjuk elégíteni, akkor nagyon jó érzéssel mondhatjuk azt, hogy megint segíthettünk, és tényleg egy nagyon pozitív dolgot csináltunk.”

A kutyafuttatót kedden délután nyitották meg hivatalosan. A gazdik már az első napon kihozták ide kedvenceiket.

Borsos Rita

“Így azért biztonságosabban játszhatnak, nagyon sok nagy kutyus barátunk is van, de a méretükből fakadóan ha a 10 kilós kutyusra ugrik egy 80 kilós, az azért még véletlenül is okozhat sérüléseket, így azért biztonságosabban elengedhetjük őket, nem kell félni, hogy bármerre elmegy és azért attól se kell félni, hogy véletlen balesetek lesznek.“

A támogató cég vállalta, hogy gondját viseli a pályának.