Hírek

Új hintát és homokozót kapott a Hétszínvirág Óvoda

2022. augusztus 03., 18:40

Az intézményben fontosnak tartják az szabadtéri játékot, így a hamarosan megvalósuló kertrendezésnek is nagyon örülnek a szülők. Hét oviban párakaput is telepít az önkormányzat, itt lesz az egyik ilyen berendezés.

 

Új hintát és homokozót kapott a Hétszínvirág Óvoda

Most is nagy a zsivaj a Bem József utcai Hétszínvirág Óvoda udvarán: egyebek mellett egy új hinta és megjavított homokozó-ülőkék várják a kicsiket. A GAMESZ karbantartóinak köszönhető az elvégzett munka.

Sebestyénné Pethő Andrea - igazgatóhelyettes - Szombathelyi Köznevelési GAMESZ
“Öt homokozónak az ülőfelületének a javítását végezték el, valamint az udvari padoknak a felújítását, és a kis házikóknak a felújítását. - És lesz itt még valami, amit nagyon várnak. - Igen, tervezzük, hogy a hét óvodánkban párakapukat fogunk kiépíteni és felszerelni, többek között a Hétszínvirág Óvodában.”

A Hétszínvirág mellett a Játéksziget, a  Napsugár, a Mesevár, a Mocorgó, a Szivárvány és a Benczúr ovi is kap párakaput.

Kökösy Sándorné - óvodavezető - Szombathelyi Hétszínvirág Óvoda
“Nagyon, nagyon fontos nekünk, hogy az udvarunk az a gyermekek életkori sajátosságainak megfeleljen, és a legfontosabb az, hogy balesetmentes legyen. Nagyon fontos, mert minden áldott nap kijövünk a gyerekekkel, legyen za plusz 35 vagy mínusz 20 fok, minden nap kint vagyunk, és nagyon fontos az, hogy az olyan játékeszközök legyenek letelepítve és fejlesztve, ami a gyerkeke nagymozgását fejleszti, ami esetleg később a térben való tájékozódását, meg egyéb olyan mozgásformát, ami később a finommozgását, és az iskolára való felkészítés, nagyon fontos.”

A szabadtéri játékot a szülők is fontosnak tartják.

Cser Zsófia
“A nagyfiam már elhagyta az ovit, de a pici még jelenleg a mostani játékokkal játszik, és szülőként nagyon, nagyon örülök annak, hogy van lehetősége az önkormányzatnak felújítani ezt az óvodát, mert egy balesetmentes, biztonságos környezetbe a kisfiam is biztos, hogy sokkal nagyobb örömmel játszik, és én is nagy örömmel fogadtam a hírt.”

Az egész udvar tereprendezését is mielőbb szeretnék megvalósítani. Ez egyebek mellett a padok alatti térkövezést, a balesetveszélyes talajállapotok megszüntetését, és a parkosítást is magába foglalja - a beruházás a tervek szerint 6,3 millió forintba kerül majd.

Kökösy Sándorné - óvodavezető - Szombathelyi Hétszínvirág Óvoda
“Fontos lenne, hogy még a különböző függeszkedő-mászó játékok meglegyenek, mert nagyon fontos a gyerekeknek, hogy másszanak, és olyan nagymozgásokat végezzenek ,magasról le tudjanak ugrani, az egyensúlyozó játékokat nagyon fontosnak tartjuk, hogy végig tudjanak rajta menni.”

Tervben van még egy pergola. Ennek megvalósítása azért nagy álma az óvodának, mert így esőben sem áznának el a kicsik, hiszen a cél az, hogy minél többet játszanak az udvaron, a szabadban. A Hétszínvirág Óvodába mintegy 160 gyermek jár.