Hírek

Új csarnokkal bővült a lukácsházi gyógyszeripari csomagolóanyag gyártó üzem

2024. június 12., 13:57

Új csarnokkal bővült a lukácsházi ampullagyár. A Schott Hungary Kft. mintegy 28 milliárd forint értékű beruházása 2022 októberében indult, és a tervezett ütemben be is fejeződött. Kedden tartották az ünnepélyes avatót.

Új csarnokkal bővült a lukácsházi gyógyszeripari csomagolóanyag gyártó üzem

A vállalat 1993 óta van jelen Lukácsházán, és folyamatosan fejleszt - immár 26 négyzetméteren működik az ampulla- és üvegcsegyártó üzem. A legutóbbi, egyben legnagyobb volumenű beruházás alapkövét 2022 októberében tették le, ezzel új fejezet kezdődött a cég életében: az új csarnokban egy teljesen új termékcsalád előállítása folyik.

Vízi Balázs - ügyvezető igazgató, SCHOTT Hungary Kft.

Nagyon-nagyon büszkék vagyunk, hiszen 30 év után egy olyan mérföldkövet ünnepelhetünk itt, ami gyakorlatilag teljesen új termékcsaládot hoz ide. Ez ugye az előretölthető üvegfecskendő-gyártás indítását jelenti. S ez hosszútávra meg fogja határozni ennek a gyárnak a jövőjét és ezáltal egy hosszú stabil jövőt tudunk kívánni és mutatni mindenkinek, azt gondolom a saját cég csoportunknak, Lukácsházának és a régiónak is.

A fejlesztés legfontosabb üzenete, hogy számít az emberek egészsége - fogalmazott köszöntőjében Frank Heinricht vezérigazgató. Andreas Reisse, a SCHOTT Pharma ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte, hogy a régió és a vállalat számára is történelmi pillanat a csarnok átadása, amely 120 új munkahelyet biztosít. Ezzel Svájc mellett Magyarországon is megkezdődik az üvegfecskendő-gyártás. Az ünnepségen megjelent és beszédet mondott a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára is.

Varju Krisztina - helyettes államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium

Napjainkban sokaknak már távolinak tűnhet az a bizonyos koronavírus-járvány, azonban a COVID megjelenése mégis egy rendkívüli figyelmeztetés volt az egész emberiség számára. Egy olyan figyelmeztetés, ami egyértelműen bebizonyította, hogy soha nem tudhatjuk mit hoz a holnap.

Mert az emberi egészség számít - a vállalat hitvallásának felmutatásával adták át hivatalosan az épületet. A beruházás 28 milliárd forintból valósult meg, amelyhez a magyar kormány 3,3 milliárd forint támogatást nyújtott.