Hírek

Tűzoltó leszek...

2011. július 19., 09:18
Tűzoltóautókba ülhettek be és megismerhették a tüzek oltásakor, műszaki mentéskor használatos eszközöket a gyerekek a Szombathelyi Tűzoltóságon. Táborozó diákok látogatták meg a szombathelyi lánglovagokat. Egész évben nagy az érdeklődés az oktatási intézmények részéről a tűzoltók munkája iránt.
Tűzoltó leszek...
Sziréna helyett gyerekzsivalytól volt hangos délelőtt a Szombathelyi Tűzoltóság épülete. Ezúttal táborozó gyerekek látogatták meg a lánglovagokat. Megismerkedhettek a gyerekek a különböző műszaki eszközökkel. Megtudhatták például, hogy szükség esetén milyen és mekkora teljesítményű szivattyúkat használnak a tűzoltók. De beülhettek a tűzoltóautókba is.

Szele Bálint
"Nekem a létrás autó nagyon tetszik, meg le is szeretnék csúszni ha lehet. "

A gyerekeket nagyon érdekelte a bemutató. Sokan szívesen lennének tűzoltók is.

Gira Milán
"Lehet tüzet oltani, életet menteni és kölyök cicákat lementeni a fáról."

Több 20 gyeremek látogatott ma el a Szombathelyi Tűzoltóságra. Mindannyian egy tűzoltótábor résztvevői. De nem ők az egyetelnek, akik ellátogatnak ide, hogy megismerkedjenek a tűzoltók életével.

Egyed László - tüz.őrgy.kiemelt főelőadó, Szombathely Város Tűzoltósága

"Általában a 10-12 éves korosztály az, akiket rendkívül érdekel ez a dolog. Ők a filmekből láttak tűzoltó beavatkozást. Ők azok, akik kalandvágyból rendkívül érdeklődőek az életünk irányába."

A tűzoltóság munkája iránt egész évben nagy az érdeklődés az oktatási intézmények részéről. A legtöbb diák a tanév utolsó heteiben, a Gyermeknap és az évzáró közötti időszakban érkezik. Emellett a tűzoltók is sok intézménybe látogatnak el, ahol a diákok megismerkedhetnek a munkájukkal.