Hírek

Továbbra is veretlenül menetel a Falco a bajnokság alsóházi középszakaszában

2013. április 11., 19:03

A SZOVA-Trend Optia KC ezúttal a Pécs csapatát győzte le 84:76-ra az Aréna Savariában lejátszott mérkőzésen. A vasiak szombaton szomszédvári rangadót vívnak majd Zalaegerszegen.

Továbbra is veretlenül menetel a Falco a bajnokság alsóházi középszakaszában

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának 5. fordulójában az a pécsi csapat látogatott az Aréna Savariába, amely a pontvadászat során korábbab kétszer is legyőzte a vasi sárga-feketéket, mégpedig úgy, hogy Szombathelyen is nyertek  95:94-re Csirke Ferenc tanítványai.  Ezúttal azonban fordult a kocka, és ha nehezen is, de diadalmaskodott a vasi gárda. Ugyanakkor a vendégek most csak két külföldi játékossal álltak ki, ugyanis legjobb légiósuk, Alexander Legion távozott a klubtól.

Csirke Ferenc vezetőedző, Pécsi VSK-Pannonpower
“Hiányzik egy légiós. Most az mindegy, hogy hogyan hívják. Lehet, ha Taylornak hívnák és itt lenne velünk, akkor is nyertünk volna. De nekünk most ez a csapatunk. Én úgy érzem, hogy ebben a mérkőzésben abszolút benne volt az, hogy ezzel a csapattal nyerjünk. “

A mérkőzés változatos játékot hozott: hol tíz pontnál is többel elhúztak a szombathelyiek, hol pedig egy  kosárnyira felzárkóztak a pécsiek. Ennek ellenére végig látszott, hogy a meccset kézben tartják a vasiak, így összességében teljesen megérdemeltnek mondható a SZOVA-Trend Optika KC 84:76-os győzelme.

Harazin Tamás kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
“Igazából két nagyon sokat hibázó csapat volt ma a pályán. Szerencsére nálunk volt egy Will Tamás a pályán, aki úgy gondolom, hogy sok kritikus pillanatban át tudta lendíteni a csapatot és szerencsére így győzelemmel zártuk a mérkőzést.”

Az újabb sikernek köszönhetően a  szombathelyi együttes továbbra is az alsóház közvetlen élmezőnyében tanyázik. A sárga-feketék legközelebb április 13-án szombaton 18 óra 30 perckor Zalaegeszegen lépnek pályára, ahol szomszédvári rangadón a ZTE együttesénél vendégeskednek.