Hírek

Továbbra is népszerű a Magyar Darts Szövetség regionális darts liga versenysorozata

2022. február 23., 14:52

A második állomást Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban rendezték.

 

Továbbra is népszerű a Magyar Darts Szövetség regionális darts liga versenysorozata

A legutóbbi hétvégén ismét szálltak a nyilak a Haladás Sportkomplexumban, itt rendezték meg ugyanis a Magyar Darts Szövetség által kiírt Nyugat-dunántúli Darts Liga versenysorozat második összecsapását. Az idei szezoban változtattak a kiíráson, így Szombathely mellett Körmenden és Gógánfán felváltva bonyolítják le a játéknapokat.

Tóth Ádám - szervező, SZDCSE
Itt Szombathelyen idén összesen kilenc forduló lesz, Körmenden és Gógánfán is lesz még ezen kívül több játéknap. Minden hónapban egy, tehát februártól októberig egy fordulónk lesz. A lebonyolításról azt kell tudni, hogy először csoportmérkőzések vannak, aztán egyenes kieséssel folytatódik a verseny.

A vasi megyeszékhelyen megrendezett fordulóra még Sopronból is érkeztek versenyzők, és összesen harmincöten ragadtak nyilat a győzelem reményében. A legtöbb sportolót természetesen a hazai színeket képviselő Szombathelyi Darts Club Sportegyesület adta. A klub komoly tervekkel vágott neki az idei versenysorozatnak.

Csóka András - elnök, SZDCSE
Elvárások olyan szempontból tulajdonképpen nincsenek, viszont magának a versenysorozatnak a lényege, hogy év végén kerül lebonyolításra a Magyar Darts Liga döntője, ahol a mi régiónkból tizenkét személy tud bekerülni erre a megmérettetésre.

A nagy tét miatt valamennyi játékos igyekezett a legjobb tudásával előrukkolni. Meglepetés-eredmény született: bár az idei esztendőt jól kezdte Csóka András, Dobos Dávid és Kámán Lehel, valamennyien korán búcsúztak. Ugyanakkor a legjobb négy közé két szombathelyi sportoló is bejutott, és a nap legjobbja Kámán Csongor lett, aki idén először végzett az élen, és ennek köszönhetően az összetett pontversenyt is vezeti. A régió legjobb dartsosai legközelebb március 4-én állhatnak tábla elé, akkor Körmenden bizonyíthatnak majd.