Hírek

Történelmi sikert aratott az SZKKA együttese

2024. május 27., 23:00

Történelmi sikert aratott az SZKKA együttese, amely veretlenül nyerte meg az NB I/B-s pontvadászatot. Az Orosháza elleni szezonzáró mérkőzésen zsúfolásig megtelt a Haladás Sportkomplexum, ahol a 15 gólos sikert hozó összecsapás után éremátadó és bajnokavató ceremóniára került sor.

Történelmi sikert aratott az SZKKA együttese

Az már hetekkel korábban biztossá vált, hogy az SZKKA feljutott a legmagasabb osztályba és megnyerte az NB I/B-s pontvadászatot. Az Orosháza ellen csak az volt a kérdés, hogy a szombathelyiek veretlenül szereznek-e aranyérmet. A helyszínen szurkolt a vasi együttes sikeréért Nemény András polgármester és Horváth Attila alpolgármester is. Zsúfolásig megtelt a Haladás Sportkomplexum. A vasi lányok gyorsan eldöntötték a találkozót, már a félidőben 13 gólos volt a hazaiak előnye, amit a hátralévő időben sikerült növelni, így az SZKKA 35-20-ra nyerte a szezon utolsó meccsét. A lefújást követően hosszú percekig éltették a szurkolók a lányokat, majd Pálinger Katalin a kézilabda szövetség alelnöke adta át az érmeket.

Pődör Zoltán - ügyvezető, SZKKA

Ez a csapat egy 10 éves munkának a gyümölcse - helyi játékosok adják ennek a keretnek a magját. Ugye Én már tavaly is láttam, hogy még nagyon fiatalok voltak és nem volt meg az a csalódás is kellett Én azt gondolom, hogy így összeálljunk és ennyire elhivatottak, ennyire akarják ezt az idei évet.”

A hibátlan teljesítménnyel megnyert bajnokság végén Pődör Rebeka csapatkapitány keze lendült a magasba a serleggel.

Pődör Rebeka - csapatkapitány, SZKKA

Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, az összes szurkolóra, tényleg az összes edzőre. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen lehetőségeink vannak és egész évben nagyon keményen dolgoztunk és úgy érzem megérdemeljük ezt.

A játékosok egy rövid pihenőt követően hamarosan elkezdik az alapozást, a szakmai stáb pedig a keret kialakításán dolgozik.