Hírek

Toronymagasan - Családi nap és lépcsőfutó verseny helyszíne lesz szombaton a Víztorony

2021. szeptember 23., 21:06

Toronymagasan - ezzel a címmel nyitott kiállítást, és szervez családi napot az AGORA szombaton a Víztoronyban, illetve a KRESZ parkban. Itt rendezik a tűzoltók hagyományos lépcsőfutó versenyét is, amelyre ezúttal civilek is jelentkezhetnek.

 

Toronymagasan - Családi nap és lépcsőfutó verseny helyszíne lesz szombaton a Víztorony

Felberregtek azok a gyerekjárművek, amelyeket a KRESZ parkban a Toronymagasan családi nap keretében ki is lehet majd próbálni.

Horváth Zoltán - igazgató - AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
“Egy nagyon izgalmas kezdeményezés során kaphatnak a kisgyermekek a konkrét szombati napon, és aztán a későbbiekben más alkalmakkor is elméleti és gyakorlati oktatást, amelynek során egy gyermek jogosítványt is nyerhetnek, kaphatnak.”

Lesz akadálypálya, társasjáték klub, többféle sportbemutató, este pedig elemlámpával lehet bejárni a Víztornyot. Itt rendezik a tűzoltók negyedik megyei lépcsőfutás versenyét is, amit eddig a 14 emeletes toronyházban tartottak.

Göncz Szabolcs - kuratóriumi elnök - Tűzoltás-Mentés Alapítvány
“Időközben felújították a víztornyot, voltunk itt ugye helyismereti foglalkozáson, feltérképetük kicsit a terepet, és a lépcsőfokok számolásából az jött ki, hogy egy kicsit több itt a lépcsőfok, mint a tizennégy emeletesben, és nem utolsó sorban ugye ez egy csigalépcső.”

Ezt most egyben, megállók nélkül kell lefutniuk a versenyzőknek. Ezúttal civilek is jelentkezhetnek, ehhez az űrlapot a Tűzoltás-Mentés Alapítvány honlapján, de az AGORA oldalán is megtalálhatják az érdeklődők.

Megnyitották a Toronymagasan című kiállítást az előadóteremben.

Kiss Andrea - igazgatóhelyettes - AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
“Úgy látszik, hogy mindenkit meg tud ihletni ez a víztorony, mindenki szereti a város ezen emblematikus épületét, és ezért a kiállításra nagyon rövid időn belül közel 45-48 kép érkezett, ebből egy szakmai zsűri kiválasztott 22-t, és ez a huszonkettő látható itt, most a különteremben.”

Az alkotók ajándékot kaptak, a győztes Horváth Dániel lett, akinek három munkája is látható a kiállításon.

Horváth Dániel - fotográfus
“Maga az épület nagyon megtetszett, és úgy gondoltam ,hogy több fotóval is lehet nevezni, voltak művészeti képek, és ez a kb. naplementekor készült fotó, nagy szerencsém volt, hogy egy madárraj is repült mellette, és az is meg van örökítve rajta.”

Az alkotások a jövőben a Víztorony helyiségeit - a folyosót és a termeket - díszítik majd. A szombati családi nap programjairól az AGORA honlapján, illetve Facebook oldalán tájékozódhatnak.