Hírek

Több mint ötven horgász mérette meg magát a vasárnapi Abért-tó Kupán Lukácsházán

2021. szeptember 14., 14:55

A változékony időjárás miatt a halak kapókedve elmaradt a megszokottól, így ezúttal nem születtek nagy fogások. Húsz kilogramm körüli eredmény elég volt a sikerhez mindhárom kategóriában.

 

Több mint ötven horgász mérette meg magát a vasárnapi Abért-tó Kupán Lukácsházán

Megérkezett a vasárnapra beígért front. Ez, illetve a nyárias meleg, és a szinte teljes szélcsend nem kedvezett a horgászoknak. Bár minden lehetséges taktikát bevetettek, a tó ezúttal nem mutatta meg az igazi arcát.

Csizmazia Attila
"Potyadoznak csak, itt-ott, egy-egy pontyot el tudunk csípni, kárászt. Azért nem ez a tó igazi arca, mi az oka ennek? Szerintem az időjárás bezavar, nagy a légnyomás is, magas."

Az Abért-tavi versenyeken nem ritkák a 40-50 kilós fogások, ám ezúttal meg kellett elégedni kevesebbel, és ezért is alaposan megküzdöttek a pecások.

Visszafogottan evett a ponty és az amur, inkább keszeg, kárász, törpeharcsa jelentkezett a horgokon.

Sántáné Tóth Andrea
"Ennél már volt jobb versenyem is, de sikerült megtalálni azt a távolságot, ahol a keszegek, kárászok jönnek, pontyfogásom ma még nem volt."

A vasi vizek legjobb sporthorgásza sorozat utolsó állomásán a versenyzőknél 18-an, hobbi kategóriában 31-en, az ifik között négyen próbálkoztak minél több halat szákba terelni, majdnem telt ház volt a pályán.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Ebben a szélcsendes nyárias meleg nem igazán jellemző a tóra, kihívás a horgászoknak, hogy tudjanak halat fogni, az időjárás változás eredménye is az, hogy a törpeharcsáknak, keszegféléknek is örülni kell. A mérlegelésnél meglátjuk, de várhatóan nem 30-50 kg-os fogások születnek. Izgalmas, hogy ki tudta megfejteni a megváltozott körülményeket a legjobban."

A versenyzők kivétel nélkül rakós technikát választottak, a hobbistáknál a feeder volt jellemző a négyórás fordulóban.

A mérlegelésnél kiderült, hogy még a tapasztalt horgászoknak is meggyűlt a bajuk a versenyen. Ezúttal is szerencsét hozott a szektor széle, a Szentgotthárdi Horgászegyesület versenyzője, Horváth Zsolt az egyes helyről tudott a dobogó legfelső fokára állni, 24 300 gramm összfogással. Hobbi kategóriában a kerkafalvi Kéthatár tó Horgászegyesület tagja, Nagy Ferenc végzett az élen 23 340 kg-mal, az ifiknél a répcelaki Linter Hunor nyert 17 700 grammos teljesítményével. Most szombaton és vasárnap az egyéni- és csapatbajnokságon próbálhatnak ismét szerencsét a pecások az Abért-tavon.