Hírek

Több mint két év után tartott tanévzáró rendezvényt a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola

2022. június 16., 22:01

Az ünnepségen 115 gyermeket jutalmaztak, akik sport teljesítményükkel öregbítették a város valamint az egyesület hírnevét is.

 

Több mint két év után tartott tanévzáró rendezvényt a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola

A koronavírus-járvány 2020 februárja óta korlátozta a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola nagyrendezvényeit. Idén azonban már megtarthatták a hagyományos tanévzáró ünnepséget, ahol jutalmazták a legjobb utánpótláskorú versenyzőket. Valamennyi szakág értékelőjéből kiderült, hogy rendkívül sikeres esztendő áll az egyesület háta mögött. Ezúttal 115 gyermek érdemelte ki az ajándékcsomagot, elismerő oklevelet, amelynek átadásában segédkezett Nemény András polgármester, Tóth Kálmán a sportbizottság elnöke, a Falco, illetve a magyar válogatott oszlopos tagjai: Váradi Benedek valamint Perl Zoltán.

Kovács Cecília  - ügyvezető igazgató, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.
A Sportiskola elsődleges célja az utánpótlás-nevelés, egész kiskortól már várjuk a gyermekeket. Hat éves kortól már több szakosztályban is lehet csatlakozni az adott sporthoz akárki amelyiket választja és 16-17 éves kortól, aki olyan eredményeket ér el az élsport felé, akkor lehet tovább menni.

Kétségtelen, hogy az év legnagyobb meglepetését az úszó szakosztály szállította Kalmár Alíz személyében. A legutóbbi országos bajnokságon tarolt a sportiskola növendéke, aki három távon is felállhatott a dobogóra a debreceni erőpróbán.

Kalmár Alíz - országos bajnok úszó
"Nagyon régóta dolgoztam érte és nagyon sűrű volt a program igen. Ugye Én most érettségizem, úgyhogy a tanulás mellett így is elképesztő, hogy eddig jutottam szerintem."

S ha hozzávesszük, hogy a Sportiskola megkülönböztetett elismeréssel is részesített, akkor mondhatjuk, hogy teljes a repertoár!

"Hát igen! Mondjuk erre nem is számítottam, ez meglepetésként ért, hogy ilyen kitüntetést kaptam. Gondoltam, hogy kapok valami kis jelvényt meg oklevelet."

A tanévzáró rendezvényen a tárgybeli elismerések mellett a Szombathelyi Sportiskola örökös tagságát adományozták Kalmár Alíznak, aki a közelgő nemzetközi versenyekre készül.