MNB - 2
MNB

Hírek

Több mint 4.300 szombathelyi háztartásba jut összesen mintegy 58 ezer LED-izzó

2023. február 13., 21:08

Az első választókörzettel hétfő reggel megkezdődött az energiatakarékos égők kiosztása.

Több mint 4.300 szombathelyi háztartásba jut összesen mintegy 58 ezer LED-izzó

Háztartásonként csomagolták az izzókat: minden táskába annyit, amennyit igényeltek, hogy korszerűbb és energiatakarékosabb legyen a lakás. A ledcsere.hu oldalon regisztrálhattak az igénylők, valamint személyesen a város 15 pontján.

Könye Antal
Öt perc alatt el lett rendezve. Vittem az alaprajzát a háznak és az utolsó elszámolást, és az alapján a hölgy kiszámolta, hogy valójában hány égőre tarthatok igényt, és hát többre is tarthattam volna, de mondtam nem vagyok habzsoló, nekem a 20 darab bőven elég és tökéletesen megfelel.
Egy fogyasztási helyre legfeljebb 50 darab LED-izzót biztosítanak a csereprogramban. Az izzók átvételéről a regisztráció alkalmával megadott emailcímen tájékoztatják az igénylőket, személyigazolvány és lakcímkártya felmutatásával átvehetik a csomagot.

Horváth Soma alpolgármester, Szombathely
Én nagyon szeretném megköszönni a polgármesteri hivatal, a Pálos Károly Szociális Központunk, a Berzsenyi Dániel könyvtár, a vásárcsarnok és sokan mások munkáját, hiszen december 15-étől január 15-éig óriási munkát igényelt a regisztráció, és az, hogy lakosságarányosan mi vagyunk a második város, ahol a legtöbben regisztráltak, ez az ő munkájukat is dicséri. És nagyon köszönjük a Galambos Trans-nak azt a felajánlást, hogy ők pedig elhozták ezeket az izzókat a LED-központból.
A háztartások takarékoskodása mellett az egész város érdeke, hogy energiatakarékos világítást használjanak a szombathelyiek.


Nemény András polgármester, Szombathely
Ez környezetvédelmi szempontból is nagy előrelépés Szombathely számára, minél többen használnak energiatakarékos izzókat, annál jobb Szombathelynek az energia-összhatása. Azt szeretnénk elérni, hogy akár még ezen kívül is használják a szombathelyiek.
Az igényelt LED-izzók kiadása folytatódik: a jövő heti szünet után sorban, választókerületenként várják a szombathelyieket. Összesen 4.354 háztartás kap több mint 58 ezer izzót a csereprogramban.