MNB - 2
MNB

Hírek

Tizedik jubileumához érkezik idén az Országos Jótékonysági Vadászat

2022. november 24., 19:21

Tizedik jubileumához érkezik idén az Országos Jótékonysági Vadászat, amelyben Vas megye negyedik alkalommal vesz részt december 27-én. A vadásztársadalom karitatív programja megyei kórházak gyermekosztályait támogatja, eddig összesen 124 millió forint gyűlt össze, amiből korszerű orvosi eszközöket vásároltak. A szombathelyi Markusovszky-kórház tavaly egy laparoszkópos berendezéssel gazdagodott. Idén is több tízmilliós adományban bíznak. A jótékonysági vadászat részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be ma a Megyeházán.

Tizedik jubileumához érkezik idén az Országos Jótékonysági Vadászat

Kürtszóval és ünnepélyes megnyitóval indul majd idén is a jótékonysági vadászat december 27-én, országszerte mintegy 40 helyszínen. Vas megyében Répceszentgyörgy közelében, egy bérelt területen rendeznek 3-4 órás fácánvadászatot. A házigazda, a gróf Széchenyi Zsigmond-emlékéremmel kitüntetett Ferenczi Balázs a sajtótájékoztatón elmondta, már nem először vállalkozik a vadászok fogadására, és megtiszteltetés számára, hogy csatlakozhat a karitatív rendezvényhez. Az országos jótékonysági vadászat 2013-ban indult Fejér megyéből, 2019-ben országossá bővült, akkor csatlakozott Vas megye is. Bár a harmadik legkisebb vadászlétszámmal rendelkező megyéről van szó, a kamara területi szervezete is szívesen részt vesz a programban.

Gagyi István - elnök, Országos Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete
Jó hangulatú szokott lenni, remélem, az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert a fácánvadászathoz a mostoha időjárás nem jól jön, nehezen repül a madár, és nem tudunk olyan terítéket elérni, amit szeretnénk. De ennek nem is ez a lényege, hanem az, hogy már előre adományokat juttatunk el egy adott bankszámlaszámra."

A vadásztársadalom karitatív céllal fog össze: megyei kórházak gyermekosztályait támogatják a befolyt adományokból. Eddig 124 millió forintot sikerült összegyűjteni, amiből 172 darab orvosi eszközt vásároltak, ezzel 86 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá. A szombathelyi Markusovszky-kórház a vadászoknak köszönhetően beszerzett eszközökkel összesen csaknem 9500 beavatkozást végeztek el eddig. Tavaly egy laparoszkópos toronnyal gazdagodott az intézmény.

Fejes László - ügyvezető, Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft.
"Összességében nincs ettől hatékonyabb karitatív program az országban, a jótékonysági vadászat 2022-re eljutott oda, hogy az ország legszélesebb körre ható karitatív programjává vált, én nagyon büszke vagyok a vadásztársaimra."

Ezúttal is több tízmilliós admányban bíznak. Vas megye mind az 53 vadászatra jogosultjával felvették a kapcsolatot, és komoly aktivitásra számítanak, mondta el Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke, a jótékonysági vadászat helyi nagykövete. Nemcsak vadászok, hanem bárki adományozhat az ojv.hu weboldalon keresztül.A karitatív célú esemény, amellett, hogy beteg gyermekeknek segít, hozzájárulhat a vadászok pozitívabb társadalmi megítéléséhez is.