Hírek

Tíz napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők

2024. április 24., 11:52

Beszámoló hangzik el az önkormányzati ciklus eredményeiről, a Szombathely 2030 gazdaságfejlesztési program jelenlegi állásáról és a város közbiztonságáról. Döntenek egy újabb utca felújításáról és az autista nappali ellátó létrehozását célzó pályázatról is. Többek között ezek a témák kerülnek terítékre az áprilisi közgyűlésen. Tíz napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

Tíz napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők

A két közgyűlés közötti beszámolóban szó esik arról, hogy április 30-tól megürül egy háziorvosi praxis. Jóváhagyják az Ír Nagykövetséggel és a Leopold Bloom Alapítvánnyal kötött megállapodást. Egy évvel meghosszabbítják az elektromosroller-kölcsönzőhálózat működtetéséről szóló szerződést. 3573 fénykép érkezett az identitást erősítő Szombathelyi Portré programban, a fotómontázs örökségvédelmi bejelentése megtörtént, az önkormányzat 3,5 millió forintot juttat a Zseboroszlán Alapítványnak.

680 millió forintra pályázik az önkormányzat a TOP Plusz keretben, ebből valósítanák meg a Pozsony utca 47. szám alatt a 24 fős nappali ellátót autizmus spektrumzavarral élők számára, és 14 férőhellyel kívánják növelni az idős demensek ellátását. Elkészült a koncepcióterv, épületet újítanának fel és bővítenének.

Beszámoló hangzik el a város 2023. évi közbiztonsági helyzetéről. Ebből kiderül, hogy 38 százalékkal nőtt az ismertté vált bűncselekmények száma, másfélszer több garázdaság történt, és jóval gyakoribbá váltak az online csalások, de Szombathely így is az ország kevésbé fertőzött városai közé sorolható. A rendőrség a nyomozások 72 százalékát eredményesen zárta, ami az egyik legjobb eredmény az elmúlt 14 évben.

Összefoglaló hangzik el a 2019-2024-es önkormányzati ciklus eredményeiről, a Szombathely 2030 gazdaságfejlesztési programban megvalósult és folyamatban lévő tevékenységről. Tárgyalják a városi tulajdonú gazdasági társaságok tavalyi beszámolóját is.

A magánberuházó térítésmentesen átadja az önkormányzatnak a Kenyérvíz utca folytatását és az Újvilág lakópark infrastruktúráját. A képviselő-testület várhatóan határoz a Selyemrét utca burkolatfelújításáról, 40 millió forint értékben. Döntenek a Donászy Magda Óvoda igazgatói pályázatáról. Zárt ülésen oktatási kitüntetések és bérleti díjjal kapcsolatos fellebbezés lesz napirenden.