Hírek

TeSzedd!

2011. május 13., 17:03

Eddig hatezren jelentkeztek a TeSzedd! mozgalomhoz Vas megyében, ezzel élen járunk az országban. A szemétszállítással, hulladékfeldolgozással foglalkozó cégek is ingyen vállalták, hogy részt vesznek az akcióban. Május 21-én 9-től 13 óráig tart majd az Önkéntesen a tiszta Magyarországért mottóval életre hívott program, melynek részleteiről sajtótájékoztatót tartottak a szervezők.

TeSzedd!

Bár a Föld Napján sok szeméttől megszabadították a várost az önkéntesek, tennivaló még akad bőven. Május 18-ig regisztrálhatnak a Teszedd .hu weboldalon, vagy a 0680205-215-ös zöld számon azok, akik csatlakozni szeretnének az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához.


Nádor István - igazgató, vízügyi igazgatóság
"Mindenki, aki úgy érzi, hogy szeretne tenni valamit azért, hogy kevesebb legyen a hulladék az erdőszélen, vízfolyások, közutak mellett, ,egteheti ennek a programnak a keretében"
 
Ez a terület is felkerült már a megyei hulladéktérképre. A regisztrálók a honlapon megjelölhetik azokat a helyszíneket, amelyekre szerintük kiterjedhet a szemétgyűjtő akció.


Bencsics Attila - igazgató, környezetvédelmi felügyelőség
"A hulladéktérképnek az a célja, hogy feltérképezze, hogy hol vannak azok a hulladékok, amelyeket ennek az akciónak a keretében össze kellene szednünk."
 
Arról, hogy hol lesznek a kijelölt szemétszedési pontok, a regisztrálókat előzetesen értesítik. Ezeken a helyeken csoportvezetők várják majd az önkénteseket. A gyűjtéshez műanyag zsákot és kesztyűt adnak a résztvevőknek, de a szervezők még várják azoknak a jelentkezését is, akik a szemétszedéshez eszközökkel tudnak hozzájárulni.