Hírek

Tenisz a Vas megyei Diákolimpiai döntőn

2022. május 09., 19:53

Néhány nappal a szezonnyitó Nyuszi kupa után a régió legjobb utánpótláskorú teniszezői ragadtak ütőt a Vas megyei Diákolimpiai döntőn, amelyen megdőlt az országos részvételi rekord.

 

Tenisz a Vas megyei Diákolimpiai döntőn

A hosszúra nyúlt téli szünet után rendhagyó Nyuszi kupával kezdte a szabadtéri szezont a Haladás VSE tenisz szakosztálya, amely eseménydús időszak elé néz. A képzések, edzések mellett versenyek szervezésével és lebonyolításával lesznek elfoglalva a trénerek az következő hetekben. A versenynaptár első komolyabb állomása a Vas megyei diákolimpia döntői voltak, amelynek ezúttal is a Sportliget salakos pályái adtak helyet. A szervezők legnagyobb örömére olyan nagy érdeklődés mutatkozott az erőpróba iránt, hogy az eredeti tervekkel ellentétben idén két napos tornát bonyolítottak le - köszönhetően a rekordszámú nevezésnek.

Szabó Hajnalka - szakosztályvezető, Haladás VSE
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy országos szinten Vas megyében jött be a legtöbb nevező - szám szerint 107 - és ez a többi megyéhez képest háromszor-négyszer több nevezőt mutat. A megyei diákolimpia döntői zajlanak ma és zajlottak tegnap is. S az iskolák csapatokat indítottak, két fős csapatokat, hasonlóképpen, mint a Davis-kupa, csak itt két egyéni mérkőzés van és egy páros mérkőzést játszanak a játékosok.

A magas versenyző létszám miatt ugyanakkor a lebonyolítás menetén is apróbb módosításokra volt szükség. Első nap a legkisebbeké volt a főszerep, másnap a 12-18 évesek bizonyítottak a pályákon. A szervezők idén a gördülékenyebb menetrend érdekében körmérkőzésekkel bonyolították le a találkozókat, így valamennyi teniszezőnek lehetősége volt bizonyítani. A nap végén korosztályonként a csoportgyőztesek jutottak tovább, akik az országos döntőben ragadnak ismét teniszütőt május végén a Somogy megyei Boglárlellén, ahol egy héten keresztül pattog majd a labda.