MNB - 2
MNB

Hírek

Teltházat jelentett az Állatvédők Vasi Egyesülete

2022. augusztus 25., 15:57

Teltházat jelentett az Állatvédők Vasi Egyesülete, de a civil szervezetnek a rezsi emelkedése is óriási megoldandó feladatot jelent. Mostantól nem tudják, miből fizetik ki a villanyszámlát, és a kocsit is tankolni kell, ha menteni indulnak. Dolgos és állatszerető önkéntesek jelentkezését is várja most az egyesület.

Teltházat jelentett az Állatvédők Vasi Egyesülete

 

A szelíd és bújós Boróka simogatást kér mindenkitől, stábunkat is elbűvölte az amputált farkú vörös macska. Egy autó ütötte el.

 

Lisztes Szilvia - egyesületi tag, gondozó - Állatvédők Vasi Egyesülete

“Két hónapja találták elütve, akkor vitték be az állatkórházba, szilánkosra törött neki a combcsontja, a medencéje is sérült, és a farkát is amputálni kellett. Neki szeretnénk egy szerető gazdit találni, csak benti tartásra, pont azért, hogy elkerüljük az ilyen eseteket, és hát ő igazi bújós, nagyon, nagyon kedves kiscica, egy teljes szeretetbomba.”

 

Boróka hiába dorombol, kevés a cicát kereső család. Most teltházat jelentett az Állatvédők Vasi Egyesülete, nincs több férőhely a telepen. Főleg a macskák lettek sokan, ám őket nem igazán akarják örökbe fogadni, a többség kutyáért jön az állatvédőkhöz. A hízelgős kölykök is hiába várják a családjukat. Kenneleket is kell építeni, a kecskék udvarát is bővítenék, ehhez sincs ember.

 

Vértesi Andrea - elnök - Állatvédők Vasi Egyesülete

“Folyamatosan szükségünk lenne önkéntesekre, folyamatosan szükségünk lenne olyan emberekre, akik a fizikai munkában, építési munkákban szerepet vállalnának, és természetesen a mindennapi állatszeretgetésekben, sétáltatásokban, takarítási munkálatokba is keresünk újabb és újabb önkénteseket.”

 

Meggyűlik a szervezet baja az áremelkedéssel is: nagy erőfeszítésbe került, hogy végre van villany a telepen, most legalább dupláját fizetik az áramért, mint eddig.

 

“Ez az a szárítógép, amit tavaly kaptunk egy osztrák támogatónktól, amikor a téli hidegben nem tudtuk hol szárítani a takarókat, akkor nagyon örültünk neki, nem biztos, hogy idén télen is ezt használni tudjuk.”

 

Keményre fagynak a kimosott plédek, az állatok fekhelyét azonban tisztán kell tartani valahogy. Ráadásul hívják őket menteni is. Minden sokkal több pénzbe kerül.

 

Vértesi Andrea - elnök - Állatvédők Vasi Egyesülete

“Indulásként tudnám mondani a benzin áremelkedést, ami ugye a kedvezményes díjat, civil szervezetek, nonprofit szervezetekre nem vonatkozik, tehát nekünk is a cégekre vonatkozó emelt díjat kellene fizetnünk, ezért az egyesületi autót leállítottuk, nem használjuk, viszont ez az önkénteseinkre hatalmas terhet ró, hiszen az ellenőrzéseket, helyszíni szemléket, örökbe adásokat, a menhelyi állatok orvoshoz vitelét viszont ugyanúgy meg kell oldani, mint korábban.”

 

Van néhány tucat olyan ember, aki havonta 1-2 ezer forintot rendszeresen utal az Állatvédők Vasi Egyesületének számlájára, most ebből tartják fenn magukat. Aki segíteni szeretne nekik, honlapjukon és Facebook-oldalukon megtalálja az ÁVE elérhetőségeit és a számlaszámot.