Hírek

Teljes a Volt Fesztivál programja

2010. június 04., 12:01
Már minden nevet nyilvánosságra hoztak, végre eldőltek az időpontok is.

A VOLT idei nyitónapja a Magyar Rocklegendák jegyében telik. A Nagyszínpadon lép fel többek között az Omega, az idén 30 éves Edda, a Tankcsapda és a Deák Bill Blues Band. A rockzene rajongói ugyanezen a napon számos más koncerten vehetnek még részt: a Lord, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, a Kowalsky Meg a Vega és az Alvin és a Mókusok is a szerdai nap vendége lesz. A nyitónapra érkezik még a norvég Datarock csapata, Ed Rush , hazai színekben pedig a Kiscsillag, a Vad Fruttik és a Colorstar.

Július 1-jén a Nagyszínpadon a két headliner sávon a Billy Idol és a Quimby osztozik. Előbbi – elvi okokból – mindenhol ragaszkodik ahhoz, hogy ne ő zárja az estét, így ezen a napon a Quimby búcsúztatja a Nagyszínpadot. Előttük a Copy Con, a Belga, és az Irie Maffia váltja egymást.

A többi színpad világsztár kínálata is visszautasíthatatlannak ígérkezik: a francia Air, az osztrák Parov Stelar Band, a francia N&SK legénysége is ezen napon koncertezik, a világhírű DJ-k sorában pedig Tiga Kanadából Andy C és MC GQ pedig Londonból érkezik.

Néhány név a legnagyobb csütörtöki magyarok közül: Brains, Zagar, Insane, Subscribe, Ossian, Beatrice, … No meg még több tucatnyi finomság… Ezen a napon éppen 10 éve indult útjára az EST FM rádió. Ebből az alkalomból a T-Mobile Teraszán gyűlnek össze az egykori legendás rádió DJ-i, hogy az EST FM Emlékest keretében délutántól hajnalig újra megtáncoltassák a VOLT vendégeit.

Pénteken a Nagyszínpad előtti küzdőtéren kétségkívül tömött sorok fogadják majd a headlinerként szereplő Ákos és a Prodigy showját. Előttük a Pál Utcai Fiúk, a Csík Zenekar, és az életmű-díjas Hobo lép színpadra. A Nagyszínpad zárása után már sercegnek is a lemezek a Kruder & Dorfmeister koncertjén. A világhírű osztrák páros jubileumi turné keretében látogat el a VOLT-ra. Akik keményebb dallamokra vágynak, azokat a hard-core úttörőjeként nyilvántartott new york-i Agnostic Front, a hazai pályán érkező Moby Dick, vagy a Blind Myself szórakoztatja majd. Az ukrán Haydamaky mellett a 30Y és a Barabás Lőrinc Eklektric is a pénteki VOLT vendége lesz.

A 18. VOLT Fesztivál zárónapja valódi korona a négynapos nyaralás végére. A megszokott VOLTos eklektika jellemzi a nagyszínpad programját, ahol a Ladánybene 27 után Péterfy Bori és csapata következik. A VOLT közönségétől főműsoridőben búcsúzik a fesztivál történetében legtöbbször fellépő Kispál és a Borz, a legvégén pedig látványos és emlékezetesnek ígérkező show-val érkezik a Massive Attack.

A YouTube egyik legnagyobb sztárja napjainkban Dub FX. A világ leghíresebb, elképesztő műsor bemutató utcazenésze is a VOLT vendége lesz.

Újra rock: a világ egyik legütősebb metálbanda, a Soulfly, a Depresszió, a Road, a Turbó és a 20 éves Sex Action is részt vesz a VOLT zárónapján, akárcsak a PASO, a Neo és Shy FX, Stamina MC társaságában.

Borfesztivál a VOLT-on

A Heti Válasz Borfesztivál keretében a Soproni Borvidék legnevesebb borászai szinte kivétel nélkül jelen lesznek. Találkozhatunk, és kulturált körülmények között kóstolhatjuk meg a Weninger, a Luka, a Pfneiszl, a Taschner és még számos pincészet nedűit. A Borfesztivál színpadán egész napos programokkal: jazz-koncertekkel, népzenével és cigányzenével várják a borfogyasztókat.

GyerekVOLT

Minden eddiginél teljesebbnek ígérkezik a VOLT Fesztivál idei gyerekprogram-kínálata. A kezdő VOLTosokat az Alma együttes, a Kaláka és Szalóki Ági mellett naponta kézművesek várják. Figyelem! Az idei évtől a gyerekeknek is “fizetniük kell” a belépésért: a belépőjegy ára számukra 1-1 saját készítésű rajz a VOLT Fesztiválról.

Színház, dumaszínház, VOLT-egyetem, civilek

Ugyancsak színvonalas színházi kínálat jellemzi az idei VOLT Fesztivált. A MomenTown Társulat és a TÁP Színház mutat be 4 darabot.

A szabadegyetem keretében a WERK Akadémia előadásait hallgathatják a résztvevők, Fiala János pedig négy hazai dívát: Oroszlán Szonját, Eszenyi Enikőt, Tompos Kátyát és Für Anikót faggatja majd.

A Dumaszínház népszerű komédiásai közül naponta két fellépőt lát vendégül az idei VOLT, a Spektrum Zónában pedig minden eddiginél izgalmasabb civil kínálat: beszélgetések, előadások, work shopok várják a VOLTosokat.

www.volt.hu