Hírek

Tarolt a Jövő Bajnoka versenysorozatban Papp Hunor

2023. november 13., 18:53

Tarolt a Jövő Bajnoka versenysorozatban Papp Hunor, a Szombathelyi Vívóakadémia növendéke. A tehetséges sportoló - bár még csak pályafutása elején jár - a fővárosi erőpróbán maga mögé utasította a mezőnyt, és aranyérmesként térhetett haza.

Tarolt a Jövő Bajnoka versenysorozatban Papp Hunor

Az idei esztendő minden szempontból különleges volt a Szombathelyi Vívóakadémia számára. A legidősebb korosztály kiöregedett, így a fiatalabbakkal töltötték fel a keretet, amely kemény munkával hétről-hétre kimagasló eredményeket ér el. A legutóbbi hétvégén a fővárosban lépett pástra a szombathelyi különítmény, ahol aranyérmet is szereztek.

Papp Hunor - versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
- Volt egy jövő bajnokai sorozat, nagyon örültem, meg tudtam nyerni mind a kettőt. Nagyon örültem és köszönöm szépen mindenkinek, aki támogatott benne, s igazából eggyel feljebb korosztályban, nagyobbaknál is tök jó eredményt elértem és úgy terveztem, hogy most ezt most jól csinálom.

Papp Hunor nagy jövő előtt áll. Rajta kívül is megannyi tehetséges gyermekkel dolgoznak az edzők, akiknek legfőbb célja, hogy a Vívóakadémia növendékei jól boldoguljanak a páston.

Igaly János - vezetőedző, Szombathelyi Vívóakadémia
- Nagyon fontos az, hogy érezzék a gyerekek a törődést, érezzék azt, hogy foglalkozunk velük, érezzék azt, hogy a tehetségekkel külön foglalkozunk. Aki kevésbé szorgalmas azokkal is természetesen ugyanúgy. Remélhetőleg ennek hosszútávon is meglesznek az eredményei.

Az év hátralévő részében is egymást érik az erőpróbák: több hazai és nemzetközi verseny is vár még a szombathelyi vívókra.